Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Elongační faktor Tu, kódovaný tuf geny, je GTP vazebný protein hrající ústřední roli v syntéze proteinů. Cílem studie bylo zavedení a optimalizace detekce tuf-genu metodou PCR a její aplikace při konfirmaci enterokoků izolovaných z potravin, potravinových surovin a dalších environmentálních vzorků. Celkem bylo vyšetřeno a biochemicky konfirmováno 219 kmenů enterokoků, původem z potravin, pitné vody a vod odpadních. Reakce byla koncipována jako duplex-PCR, kdy mimo detekce rodově specifického tuf-genu byla zařazena i interní kontrola (16SrRNA). Průkaz tuf-genu byl negativní u 18 kmenů, které vykazovaly některé atypické růstové a biochemické reakce a prodlouženou dobu růstu (48-72 hod.). Metoda PCR založená na detekci tuf-genu se osvědčila jako vhodná pro konfirmaci a rodovou identifikaci enterokoků izolovaných z potravin a environmentálních vzorků.
- Elongační faktor Tu, kódovaný tuf geny, je GTP vazebný protein hrající ústřední roli v syntéze proteinů. Cílem studie bylo zavedení a optimalizace detekce tuf-genu metodou PCR a její aplikace při konfirmaci enterokoků izolovaných z potravin, potravinových surovin a dalších environmentálních vzorků. Celkem bylo vyšetřeno a biochemicky konfirmováno 219 kmenů enterokoků, původem z potravin, pitné vody a vod odpadních. Reakce byla koncipována jako duplex-PCR, kdy mimo detekce rodově specifického tuf-genu byla zařazena i interní kontrola (16SrRNA). Průkaz tuf-genu byl negativní u 18 kmenů, které vykazovaly některé atypické růstové a biochemické reakce a prodlouženou dobu růstu (48-72 hod.). Metoda PCR založená na detekci tuf-genu se osvědčila jako vhodná pro konfirmaci a rodovou identifikaci enterokoků izolovaných z potravin a environmentálních vzorků. (cs)
- The elongation factor Tu, encoded by tuf genes, is a GTP binding protein that plays a central role in protein synthesis. The aim of this study was to develop and optimalise detection of tuf-gene by PCR method and its application for rapid confirmation of enterococci. Collection of 219 biochemically confirmed enterococci isolates originating from food, foodstuffs, drinking water and municipal and agricultural waste waters. Reaction was designed as duplex-PCR for the detection of genus-specific tuf-gene and internal control (16S rRNA). Absence of the tuf-gene was detected in 18 strains, which showed some atypical growth and biochemical characteristics and prolonged growth time (48-72 hours). The PCR method based on tuf-gene detection is convenient for confirmation and genus-identification of enterococci isolated from food and other environmental samples. (en)
|
Title
| - Konfirmace bakterií Enterococcus spp. izolovaných z potravin a dalších environmentálních vzorků metodou PCR
- Konfirmace bakterií Enterococcus spp. izolovaných z potravin a dalších environmentálních vzorků metodou PCR (cs)
- Confirmation of Enterococcus spp. bacteria isolated from food and other environmental samples by PCR method (en)
|
skos:prefLabel
| - Konfirmace bakterií Enterococcus spp. izolovaných z potravin a dalších environmentálních vzorků metodou PCR
- Konfirmace bakterií Enterococcus spp. izolovaných z potravin a dalších environmentálních vzorků metodou PCR (cs)
- Confirmation of Enterococcus spp. bacteria isolated from food and other environmental samples by PCR method (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/04:00000165!RIV/2005/MSM/162705/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/04:00000165
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Confirmation of Enterococcus (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Úkoly potravinářské mikrobiologie po vstupu do Evropské unie
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Karpíšková, R.
- Cupáková, Š.
- Koláčková, I.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |