Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The influence of amount of Bacillus spp. spores , storage temperature and time on contens of proteins and free fatty acids in UHT milk was studied. The greatest proteolysis and lipolysis in milk was in B. licheniformis and B. cereus detected. (en)
- Sporulující bakterie rodu Bacillus ovlivňují svou proteolytickou a lipolytickou aktivitou nutriční a senzorické vlastnosti mléka a mléčných výrobků. Vzhledem k termorezistenci spór a schopnosti vegetativních buněk produkovat extrácelulární termostabilní enzymy mohou být tyto mikroorganismy přičinou kažení UHT mléka i jiných mléčných výrobků. V práci byly sledovány změny obsahu bílkovin a volných mastných kyselin v mléce v závislosti na výchozí koncentraci spór B. licheniformis, B. subtilis a B. cereus, teplotě a době skladování. Byl zaznamenán pokles obsahu bílkovin a vzestup obsahu volných mastných kyselin u všech vyšetřovaných druhů, více se změny projevily v případě B. licheniformis a B. cereus
|
Title
| - Vliv mikroorganismů rodu Bacillus na kvalitu UHT mléka
- Vliv mikroorganismů rodu Bacillus na kvalitu UHT mléka (cs)
- The influence of amount of Bacillus spp. on quality of UHT milk (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv mikroorganismů rodu Bacillus na kvalitu UHT mléka
- Vliv mikroorganismů rodu Bacillus na kvalitu UHT mléka (cs)
- The influence of amount of Bacillus spp. on quality of UHT milk (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/01:00000497!RIV/2002/MSM/162702/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/01:00000497
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Bacillus spp., proteolysis, lipolysis, UHT milk (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník - XXXI. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Janštová, Bohumíra
- Vorlová, Lenka
- Lukášová, Jindra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |