About: TERMOREZISTANCE OF BACILLUS SPORES     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was compare the heat resistance of the spores of mesophile Bacillus spp. from the raw milk and agricultural environment with relation to their survival in heat- treated dairy products.58 strains of 9 species of Bacillus were testedfor the termoresistance within the temperatures 95 - 135 oC at various time. The highest termoresistance was found out in B.licheniformis spores, which survived the temperature 135o C. The greatest reduction of the spores was proven in B.cereus . The re sults indicate the possibility of survive of some spores Bacillus in milk after heat treatment. (en)
  • Cílem práce bylo porovnání termorezistence spór mezofilních druhů rodu Bacillus, vyskytujících se v syrovém mléce, ve vztahu k jejich přežívání v tepelně ošetřených mléčných výrobcích. U 58 kmenů 9 druhů rodu Bacillus byla stanovena termorezistence spórv mléce v rozsahu teplot 95 - 135 oC při různé expozici. Nejvyšší termorezistence byla zjištěna u B.licheniformis, jehož spóry přežily teplotu 135 oC. Redukce spór byla nejrychlejší u B.cereus ve srovnání s B.licheniformis a B.subtilis. Výsledky pouk azují na možnost přežívání některých spór r. Bacillus v mléce ošetřeném vysokými teplotami.
Title
  • TERMOREZISTANCE OF BACILLUS SPORES (en)
  • TERMOREZISTENCE SPÓR RODU BACILLUS
  • TERMOREZISTENCE SPÓR RODU BACILLUS (cs)
skos:prefLabel
  • TERMOREZISTANCE OF BACILLUS SPORES (en)
  • TERMOREZISTENCE SPÓR RODU BACILLUS
  • TERMOREZISTENCE SPÓR RODU BACILLUS (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/01:00000496!RIV/2002/MSM/162702/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 21
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 162700005)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 698566
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/01:00000496
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Bacillus spp., spores, termoresistance, UHT milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7E5762BB5330]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník souhrnů a sdělení XXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Janštová, Bohumíra
  • Lukášová, Jindra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Neuveden
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-420-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 41 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software