About: Přežívání tkáňových cyst Toxoplasma gondii v kozím mase a masných výrobcích z něho vyrobených     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Toxoplasma gondii je rozšířená kokcidií parazit, který infikuje lidi a mnoho teplokrevných živočichů. Ačkoli většina infekce jsou ussually asyptomatic, mnoho komplikací u imunokompromitovaných pacientů a vrozenou nakažených dětí. T. gondii je obyčejný parazit, který způsobuje potraty, koz nebo vitality problémy novorozenců. Požití syrového nebo nedostatečně tepelně upravené maso je zdrojem lidského potenciálu toxoplazmózu. Cílem této studie bylo stanovení životaschopnosti cyst T. gondii v mase z experimentálně infikovaných koz uložených v různých podmínkách a ve fermentovaných uzenin vyrobených z tohoto masa. Maso se nakrájíme na kousky asi 1 cm velikosti. Z jedné části masa byly fermentované salámy pomocí přidávání aditiv a pak maturated.Zbytek masa bylo evakuováno s nebo bez přidání soli a skladovány při 4 ° C. Všechny vzorky masa a uzenin byla strávena pomocí modifikovaného trávení techniku ??a bioassayed pro ICR myší. Myši byly usmrcena 2 měsíce po infekci a examinated na přítomnost T. gondii s pomocí PCR a ELISA. T. gondii cysty jsou životně důležité po 3 hodinách v mrazáku, ale po 4 hodinách (-22 ° C). Po 7 dnech v 2,5% roztoku soli je T. gondii životaschopná, ale ne po 9 dnech. Cysty jsou nonviable ve fermentovaných salámů. Po šesti týdnech pod 4 ° C, T. gondii je ještě zásadní v vakuově balené maso.
  • Toxoplasma gondii je rozšířená kokcidií parazit, který infikuje lidi a mnoho teplokrevných živočichů. Ačkoli většina infekce jsou ussually asyptomatic, mnoho komplikací u imunokompromitovaných pacientů a vrozenou nakažených dětí. T. gondii je obyčejný parazit, který způsobuje potraty, koz nebo vitality problémy novorozenců. Požití syrového nebo nedostatečně tepelně upravené maso je zdrojem lidského potenciálu toxoplazmózu. Cílem této studie bylo stanovení životaschopnosti cyst T. gondii v mase z experimentálně infikovaných koz uložených v různých podmínkách a ve fermentovaných uzenin vyrobených z tohoto masa. Maso se nakrájíme na kousky asi 1 cm velikosti. Z jedné části masa byly fermentované salámy pomocí přidávání aditiv a pak maturated.Zbytek masa bylo evakuováno s nebo bez přidání soli a skladovány při 4 ° C. Všechny vzorky masa a uzenin byla strávena pomocí modifikovaného trávení techniku ??a bioassayed pro ICR myší. Myši byly usmrcena 2 měsíce po infekci a examinated na přítomnost T. gondii s pomocí PCR a ELISA. T. gondii cysty jsou životně důležité po 3 hodinách v mrazáku, ale po 4 hodinách (-22 ° C). Po 7 dnech v 2,5% roztoku soli je T. gondii životaschopná, ale ne po 9 dnech. Cysty jsou nonviable ve fermentovaných salámů. Po šesti týdnech pod 4 ° C, T. gondii je ještě zásadní v vakuově balené maso. (cs)
  • Toxoplasma gondii is widespread coccidian parasite which infects humans and many warm-blooded animals. Although most infections are ussually asyptomatic, many complications may occur in immunocompromised patients and in congenitaly infected children. T. gondii is a common parasite of goats that causes abortions or vitality problems of newborns. Ingestion of raw or undercooked meat is a potencial source of human toxoplasmosis. The aim of this study was determination of viability of T. gondii cysts in meat from experimentaly infected goats stored in different conditions and in fermented sausages made from this meat. Meat was cut into pieces about 1 cm size. From one part of meat were made fermented sausages using addition of additives and then maturated. The rest of meat was vacuumed with or without addition of salt and stored at 4°C. All samples of meat and sausages were digested using modified digestion technique and bioassayed to ICR mice. Mice were euthanised 2 month after infection and examinated for presence of T. gondii with using PCR and ELISA. T. gondii cysts were vital after 3 hours in a freezer but not after 4 hours (-22 °C). After 7 days in 2,5% salt solution is T. gondii viable, but not after 9 days. Cysts were nonviable in fermented sausages. After six weeks under 4 °C T. gondii is still vital in vacuum-packed meat. (en)
Title
  • Přežívání tkáňových cyst Toxoplasma gondii v kozím mase a masných výrobcích z něho vyrobených
  • Přežívání tkáňových cyst Toxoplasma gondii v kozím mase a masných výrobcích z něho vyrobených (cs)
  • Viability of Toxoplasma gondii tissue cysts in meat and goat meat products made ??from it (en)
skos:prefLabel
  • Přežívání tkáňových cyst Toxoplasma gondii v kozím mase a masných výrobcích z něho vyrobených
  • Přežívání tkáňových cyst Toxoplasma gondii v kozím mase a masných výrobcích z něho vyrobených (cs)
  • Viability of Toxoplasma gondii tissue cysts in meat and goat meat products made ??from it (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16170/11:43870369!RIV12-MSM-16170___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 223305
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16170/11:43870369
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • meat; tissue cysts; viability; Toxoplasma gondii (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0F22C1233C1E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Juránková, Jana
  • Saláková, Alena
  • Koudela, Břetislav
  • Gallas, Leo
  • Neumayerová, Helena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-010-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16170
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software