About: Přežívání a detekovatelnost viru H5N1 v přirozeně infikovaných drůbežích surovinách     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was determine viability dynamics of avian influenza virus H5N1 in naturally infected tissues of turkey storage for some monts in -18 ºC. We chosen breast and heart muscle and liver from naturally infected turkey to this work. This tissues were acquired in the course of eradication of avian influenza H5N1 outbreak in breed of turkey in the Czech Republic. Monitoring of influenza virus H5N1 survival in studied samples was practise by cultivation of 10% tissue suspense in 10-1-10-5 dilution at the MDCK cells. In the heart muscle the results showed gradual decrease of viral titre from 102,6-103,8 TCID50 to zero value in 6th month of storage. Similar results we have obtain in liver tissue too. In the breast muscle decrease the viral titer from the beginning concentration 101,38 TCID50 to zero value in 2th month of storage. (en)
  • Cílem práce bylo stanovení životaschopnosti viru aviární influenzy H5N1 v přirozeně infikovaných tkáních krůt skladovaných dlouhodobě při teplotě -18 ºC. K testování byla vybrána prsní a srdeční svalovina a játra z přirozeně infikovaných krůt. Tkáně byly získány při likvidaci ohniska nákazy aviární influenzy způsobené virem H5N1 (HPAIV) na krůtí farmě v České republice. Sledování životachopnosti viru H5N1 ve studovaných vzorcích bylo prováděno kultivací 10% suspenzí na buněčné linii MDCK v ředěních 10-1-10-5. V srdeční svalovině došlo k poklesu titru viru z počátečních 102,6-103,8 TKID50 k nulové hodnotě v průběhu 6 měsíců skladování, podobně jako ve tkáni jater. V prsní svalovině klesla počáteční koncentrace viru 101,38 TKID50 k nulové hodnotě během dvou měsíců skladování.
  • Cílem práce bylo stanovení životaschopnosti viru aviární influenzy H5N1 v přirozeně infikovaných tkáních krůt skladovaných dlouhodobě při teplotě -18 ºC. K testování byla vybrána prsní a srdeční svalovina a játra z přirozeně infikovaných krůt. Tkáně byly získány při likvidaci ohniska nákazy aviární influenzy způsobené virem H5N1 (HPAIV) na krůtí farmě v České republice. Sledování životachopnosti viru H5N1 ve studovaných vzorcích bylo prováděno kultivací 10% suspenzí na buněčné linii MDCK v ředěních 10-1-10-5. V srdeční svalovině došlo k poklesu titru viru z počátečních 102,6-103,8 TKID50 k nulové hodnotě v průběhu 6 měsíců skladování, podobně jako ve tkáni jater. V prsní svalovině klesla počáteční koncentrace viru 101,38 TKID50 k nulové hodnotě během dvou měsíců skladování. (cs)
Title
  • Přežívání a detekovatelnost viru H5N1 v přirozeně infikovaných drůbežích surovinách
  • Přežívání a detekovatelnost viru H5N1 v přirozeně infikovaných drůbežích surovinách (cs)
  • Survival and detection of H1N1 virus in naturally infected poultry comodities (en)
skos:prefLabel
  • Přežívání a detekovatelnost viru H5N1 v přirozeně infikovaných drůbežích surovinách
  • Přežívání a detekovatelnost viru H5N1 v přirozeně infikovaných drůbežích surovinách (cs)
  • Survival and detection of H1N1 virus in naturally infected poultry comodities (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16170/09:00002514!RIV10-MSM-16170___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 335892
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16170/09:00002514
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • H5N1; turkey; MDCK; TCID50 (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E954D0EDDFA6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník XI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospíšil, Zdeněk
  • Rosenbergová, Kateřina
  • Lány, Petr
  • Hořínková, Zuzana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-068-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16170
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software