Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Two groups of 8 dairy cows each (Czech Red-pied x Ayrshire x Red Holstein) were fed basal diet and concentrate mixture with either heat-treated rapeseed cakes (HRC group) or soybean meal (SBM group) within first one hundred days of lactation. Milk constituents (solids, fat, solids-non-fat, crude protein, casein, whey protein, urea, lactose, calcium, citric acid), fatty acid pattern of milk fat, and technological traits (freezing point, acidity, heat stability, rennetability) were determined in milk samples taken 21st, 42nd and 100th day of lactation.
- Two groups of 8 dairy cows each (Czech Red-pied x Ayrshire x Red Holstein) were fed basal diet and concentrate mixture with either heat-treated rapeseed cakes (HRC group) or soybean meal (SBM group) within first one hundred days of lactation. Milk constituents (solids, fat, solids-non-fat, crude protein, casein, whey protein, urea, lactose, calcium, citric acid), fatty acid pattern of milk fat, and technological traits (freezing point, acidity, heat stability, rennetability) were determined in milk samples taken 21st, 42nd and 100th day of lactation. (en)
- Dvě skupiny dojnic byly krmeny základní krmnou dávkou a doplňkovou směsí obsahující buď tepelně upravené řepkové výlisky (HRC), nebo sojový extrahovaný šrot ( SBM). Ve vzorcích mléka byl stanoven obsah sušiny, tuku, tukuprosté sušiny, celkových bílkovin, kaseinu, syrovátkových bílkovin, močovinového dusíku, laktózy, vápníku a citrátů, dále zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku a vybrané technologické ukazatele. Dojivost ani produkce mléčného tuku, bílkovin a laktózy, jakož obsah tuku, celkových bílkovin, kaseinu, syrovátkových bílkovin a vápníku se mezi skupinami nelišily. V mléčném tuku dojnic ze skupiny HRC bylo zjištěno nižší zastoupení nasycených mastných kyselin a vyšší zastoupení mononenasycených (MUFA), resp. polynenasycených (PUFA) mastných kyselin. Zařazení upravených řepkových výlisků do krmné dávky dojnic, místo sojového extrahovaného šrotu negativně neovlivnilo obsahové nebo technologické ukazatele mléka, naopak pozitivně ovlivnilo zastoupení mastných kyselin mléčného tuku. (cs)
|
Title
| - Změny zastoupení mastných kyselin, složení a technologických vlastností mléka v průběhu první fáze laktace u dojnic krmených upravenými řepkovými výlisky (cs)
- Changes in fatty acid pattern, composition and technological parameters of milk in dairy cows fed heat-treated rapeseed cakes in the first phase of lactation
- Changes in fatty acid pattern, composition and technological parameters of milk in dairy cows fed heat-treated rapeseed cakes in the first phase of lactation (en)
|
skos:prefLabel
| - Změny zastoupení mastných kyselin, složení a technologických vlastností mléka v průběhu první fáze laktace u dojnic krmených upravenými řepkovými výlisky (cs)
- Changes in fatty acid pattern, composition and technological parameters of milk in dairy cows fed heat-treated rapeseed cakes in the first phase of lactation
- Changes in fatty acid pattern, composition and technological parameters of milk in dairy cows fed heat-treated rapeseed cakes in the first phase of lactation (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16170/01:00000266!RIV06-MSM-16170___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - Z(MSM 161700002), Z(MSM 432100001)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16170/01:00000266
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - rapeseed cakes; fatty acids; milk composition; rennetability; heat stability; lactation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Czech Journal of Animal Science
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dvořák, Rudolf
- Komprda, Tomáš
- Poul, Jaroslav
- Tiefová, Pavla
- Šustková, Květoslava
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |