About: Changes in fatty acid pattern, composition and technological parameters of milk in dairy cows fed heat-treated rapeseed cakes in the first phase of lactation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Two groups of 8 dairy cows each (Czech Red-pied x Ayrshire x Red Holstein) were fed basal diet and concentrate mixture with either heat-treated rapeseed cakes (HRC group) or soybean meal (SBM group) within first one hundred days of lactation. Milk constituents (solids, fat, solids-non-fat, crude protein, casein, whey protein, urea, lactose, calcium, citric acid), fatty acid pattern of milk fat, and technological traits (freezing point, acidity, heat stability, rennetability) were determined in milk samples taken 21st, 42nd and 100th day of lactation.
  • Two groups of 8 dairy cows each (Czech Red-pied x Ayrshire x Red Holstein) were fed basal diet and concentrate mixture with either heat-treated rapeseed cakes (HRC group) or soybean meal (SBM group) within first one hundred days of lactation. Milk constituents (solids, fat, solids-non-fat, crude protein, casein, whey protein, urea, lactose, calcium, citric acid), fatty acid pattern of milk fat, and technological traits (freezing point, acidity, heat stability, rennetability) were determined in milk samples taken 21st, 42nd and 100th day of lactation. (en)
  • Dvě skupiny dojnic byly krmeny základní krmnou dávkou a doplňkovou směsí obsahující buď tepelně upravené řepkové výlisky (HRC), nebo sojový extrahovaný šrot ( SBM). Ve vzorcích mléka byl stanoven obsah sušiny, tuku, tukuprosté sušiny, celkových bílkovin, kaseinu, syrovátkových bílkovin, močovinového dusíku, laktózy, vápníku a citrátů, dále zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku a vybrané technologické ukazatele. Dojivost ani produkce mléčného tuku, bílkovin a laktózy, jakož obsah tuku, celkových bílkovin, kaseinu, syrovátkových bílkovin a vápníku se mezi skupinami nelišily. V mléčném tuku dojnic ze skupiny HRC bylo zjištěno nižší zastoupení nasycených mastných kyselin a vyšší zastoupení mononenasycených (MUFA), resp. polynenasycených (PUFA) mastných kyselin. Zařazení upravených řepkových výlisků do krmné dávky dojnic, místo sojového extrahovaného šrotu negativně neovlivnilo obsahové nebo technologické ukazatele mléka, naopak pozitivně ovlivnilo zastoupení mastných kyselin mléčného tuku. (cs)
Title
  • Změny zastoupení mastných kyselin, složení a technologických vlastností mléka v průběhu první fáze laktace u dojnic krmených upravenými řepkovými výlisky (cs)
  • Changes in fatty acid pattern, composition and technological parameters of milk in dairy cows fed heat-treated rapeseed cakes in the first phase of lactation
  • Changes in fatty acid pattern, composition and technological parameters of milk in dairy cows fed heat-treated rapeseed cakes in the first phase of lactation (en)
skos:prefLabel
  • Změny zastoupení mastných kyselin, složení a technologických vlastností mléka v průběhu první fáze laktace u dojnic krmených upravenými řepkovými výlisky (cs)
  • Changes in fatty acid pattern, composition and technological parameters of milk in dairy cows fed heat-treated rapeseed cakes in the first phase of lactation
  • Changes in fatty acid pattern, composition and technological parameters of milk in dairy cows fed heat-treated rapeseed cakes in the first phase of lactation (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16170/01:00000266!RIV06-MSM-16170___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 231-239
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 161700002), Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 675275
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16170/01:00000266
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • rapeseed cakes; fatty acids; milk composition; rennetability; heat stability; lactation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3B263778C020]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Czech Journal of Animal Science
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 46
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Rudolf
  • Komprda, Tomáš
  • Poul, Jaroslav
  • Tiefová, Pavla
  • Šustková, Květoslava
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-1819
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16170
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software