Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V chladírenské teplotě byla sledována uchovatelnost odrůd Florina, Rezista a Produkta, byly získány údaje o změně látkového složení. Plody odrůd (Florina, Rezista a Produkta) a srovnávací odrůdy Golden Delicious byly sklizeny v optimální sklizňové zralosti (kombinace parametrů těkavé a netěkavé sušiny) a skladovány v teplotě 3 °C a při relativní vlhkosti %. Byly vyhodnoceny hmotností ztráty, jejichž hodnota výrazně souvisí s odrůdou. Rozpustná sušina se výrazně neměnila a složkou, která podléhala změněbylo prodýchání hlavních kyselin, vyjádřených jako titrační kyseliny a jejich průběh během skaldování lze vyjádřit exponenciální rovnicí s konstantami, které jsou charakteristické pro odrůdu. Fyziologická onemocnění, spála (senescentní hnědnutí) se u sk ladovaných odrůd neprokázala ani v teplotách chladírenských ani v teplotách distribučních. Změny látkového složení v průběhu chladírenského skladování jsou dalšími charakteristikami fyziologických a technologických vlastností perspektivních odrůd jablek.
- V chladírenské teplotě byla sledována uchovatelnost odrůd Florina, Rezista a Produkta, byly získány údaje o změně látkového složení. Plody odrůd (Florina, Rezista a Produkta) a srovnávací odrůdy Golden Delicious byly sklizeny v optimální sklizňové zralosti (kombinace parametrů těkavé a netěkavé sušiny) a skladovány v teplotě 3 °C a při relativní vlhkosti %. Byly vyhodnoceny hmotností ztráty, jejichž hodnota výrazně souvisí s odrůdou. Rozpustná sušina se výrazně neměnila a složkou, která podléhala změněbylo prodýchání hlavních kyselin, vyjádřených jako titrační kyseliny a jejich průběh během skaldování lze vyjádřit exponenciální rovnicí s konstantami, které jsou charakteristické pro odrůdu. Fyziologická onemocnění, spála (senescentní hnědnutí) se u sk ladovaných odrůd neprokázala ani v teplotách chladírenských ani v teplotách distribučních. Změny látkového složení v průběhu chladírenského skladování jsou dalšími charakteristikami fyziologických a technologických vlastností perspektivních odrůd jablek. (en)
|
Title
| - Evaluation of new apple varieties with respect to their firmness.
- Evaluation of new apple varieties with respect to their firmness. (en)
|
skos:prefLabel
| - Evaluation of new apple varieties with respect to their firmness.
- Evaluation of new apple varieties with respect to their firmness. (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:_____/99:1_3_273!RIV/2000/MZE/430000
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:_____/99:1_3_273
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník z mezinárodní konference Chemistry Live
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoké učení technické v Brně
|