About: The effect of urea additive different content on fermentation quality in maize silage     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the study, examined was the effect of urea additive to maize silage on fermentation individual indices in the silage treated, compared with the control variant. Attention was paid to the urea ration differentiated on the course of fermentation processthe pH resulting value in silages and did not lead to lactic fermentation. The urea lower ration had a more favourable influence on fermentation indices (content of lactic acid, amoniak, LA/AA, sume of acids, and titration acidity) than higher concentratlactic acid content (P < 0,01) and lower proportion of acetic acid (P<0,01) than in the control silage were found. Experimetal silages were free of propionic acid. The urea additive affected favourable also the loss of silage dry matter. Urea as a consernutritive value in silage output, since a higher content of N-substances occurred in experimental silages. (en)
  • V modelovém pokusu se silážní kukuřicí byl sledován konzervační účinek močoviny na kvalitu fermentačního procesu. Jemně granulovaná močovina byla přidávaná v množství 2,5 a 5 kg/t silážní kukuřice. Konzervací silážované hmoty pomocí močoviny, zejména vyšzvýšení hodnoty pH, koncentrace kyseliny mléčné, ale i octové v porovnání s kontrolní siláží. Přídavek močoviny vedl také k výraznému zvýšení obsahu amoniaku, resp. obsahu NH3-N k celkovému N, ve srovnání s neošetřenou kontrolní siláží. I přes jednoduchofermentačních produktů jednoznačně potvrdit hypotézu o přeměně mikroflóry v průběhu fermentačního procesu ve prospěch heterofermentativních mléčných bakterií, aniž by se provedla speciální mikrobiologická analýza. Vzhledem ke zvýšené tvorbě amoniaku se ndávku močoviny jak 5 kg/t hmoty. Dávka močoviny 5 kg/t zvýšila ztráty sušiny (7,41 %). Přednost amoniakování kukuřičných siláží prostřednictvím močoviny spočívá ve zvýšení obsahu dusíkatých látek. Snížení obsahu vlákniny v porovnání s kontrolní siláží se
Title
  • The effect of urea additive different content on fermentation quality in maize silage (en)
  • Vliv rozdílného přídavku močoviny na kvalitu fermentace kukuřičné siláže
  • Vliv rozdílného přídavku močoviny na kvalitu fermentace kukuřičné siláže (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of urea additive different content on fermentation quality in maize silage (en)
  • Vliv rozdílného přídavku močoviny na kvalitu fermentace kukuřičné siláže
  • Vliv rozdílného přídavku močoviny na kvalitu fermentace kukuřičné siláže (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:_____/02:23200003!RIV/2003/MSM/430003/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 55;64
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 669118
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:_____/02:23200003
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • maize silage;fermentation quality;urea;nutritive value (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [32473053E259]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 50
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software