About: Vliv přídavku Lactobacillus plantarum DSM 12771 na kvalitu siláží ze silně zavadlé vojtěšky a trávy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The effects of Lactobacillus plantarum DSM 12771 on quality fermentation processes of high wilted alfalfa and grass silages were studied in a laboratory experiments. Silage with no preservative was prepared as control variant. Dry matter of the silaged aSilages were tested after 150 days of storage. Statistical differences were tested at significant level P<0.05. The most intensive decrease of pH value was observed after biological additive application as compared with control variant. Sensorial qualityplantarum was superior to that of the control. No butyric acid was determined in any variant high wilted silages. Application of Lactobacillus plantarum (DSM 12771) decreased pH value and stimulated significantly formation of fermentation acids. Silages plantarum (DSM 12771) had the highest level of lactic acid and ratio of lactic acid to acetic acid. High levels of acetic acid were observed in the control variants. In total, control silage had the lowest quality. (en)
  • V modelovém pokusu se silně zavadlou vojtěškou a travním porostem byl sledován konzervační účinek aditiva obsahující Lactobacillus plantarum DSM 12771 na kvalitu fermentačního procesu. Vodorozpustný inokulant byl přidáván v množství 2g/t silážní hmoty. Kpomocí Lactobacillus plantarum došlo ke snížení hodnoty pH, ke zvýšení hodnoty titrační kyselosti a obsahu kyseliny mléčné (až o 21,52 % u vojtěkové siláže) a o 24.7 % rel. u travní siláže). Inokulace vojtěšky i trávy vedla k celkovému zvýšení produkce fresp. o 32.7 % rel.Obsah kys. octové byl v ošetřených silážích v porovnání s kontrolními silážemi nižší. Kyselina máselná nebyla v žádných silážích nalezena. Přídavek inokulantu výrazně snížil stupeň proteolýzy (obsah NH3-N k celkovému N) ve srovnání s ninokulace silážované píce je vyšší obsah dusíkatých látek, vyšší obsah energie a nižší obsah vlákniny (275.1:267,9 g/kg sušiny u vojtěšky a 307.4:282.9 g/kg sušiny u travní siláže). U pokusných siláží byla zjištěna vyšší potenciální mléčná produkce FCM z
Title
  • Vliv přídavku Lactobacillus plantarum DSM 12771 na kvalitu siláží ze silně zavadlé vojtěšky a trávy
  • Vliv přídavku Lactobacillus plantarum DSM 12771 na kvalitu siláží ze silně zavadlé vojtěšky a trávy (cs)
  • The effect of Lactobacillus plantarum 12771 on fermentation process of high wilted alfalfa and grass silages (en)
skos:prefLabel
  • Vliv přídavku Lactobacillus plantarum DSM 12771 na kvalitu siláží ze silně zavadlé vojtěšky a trávy
  • Vliv přídavku Lactobacillus plantarum DSM 12771 na kvalitu siláží ze silně zavadlé vojtěšky a trávy (cs)
  • The effect of Lactobacillus plantarum 12771 on fermentation process of high wilted alfalfa and grass silages (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:_____/02:23200001!RIV/2003/MSM/430003/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 37;44
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 669077
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:_____/02:23200001
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • alfalfa silage;grass silage;lactic acid bacteria;fermentation;silage quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [509EC92D9743]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 50
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software