Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In the present study, rumen digestibility of barley, wheat, corn and oat starch was observed. The digestibility was determined by means of the in sacco method in a mature ox with had a rumen cannula. This was carried out at the time intervals of 1/2, 2, 4, 6, 8, 10, and 12 hours. The feed was applied into the rumen in the form of medium-coarse meal. After 12 hours incubation of the samples in the rumen, the highest digestibility of starch was determined in barley and wheat (93 %), followed by oat starch (88 %). The lowest digestibility of starch was found in corn (50 %). The oat starch was digested first; it acquired the 80 % digestibility in 6 hours already, while the barley and wheat starch in as late as 8 hours. The digestibility of corn starch was the worst for the whole observation period. (en)
- V práci byla sledována bachorová sravitelnost škrobu ječmene, pšenice, kukuřice a ovsa. Stravitelnost byla sledována metodou in sacco na dospělém volkovi s bachorovou kanylou. Bachorová stravitelnost škrobu obilovin při jejich běžné úpravě šrotováním závisí na druhu obilovin. Ječný a pšeničný škrob vykazují nejvyšší bachorovou stravitelnost (93%), i rychlost trávení škrobu těchto obilovin je přibližně stejná. Ovesný škrob je v bachoru tráven o něco méně, jen z 88 %, zato v prvních 6 hod rychleji než škrob ječný a pšeničný. Škrob kukuřičný, v porovnání s ostatními obilovinami, je v bachoru tráven nejméně, jen z 50 %. Také rychlost trávení kukuřičného škrobu je nejnižší.
|
Title
| - Stupeň a rychlost trávení škrobu různých obilovin v bachoru skotu
- Stupeň a rychlost trávení škrobu různých obilovin v bachoru skotu (cs)
- Rate and speed of digestion of cereal starch in bovine rumen (en)
|
skos:prefLabel
| - Stupeň a rychlost trávení škrobu různých obilovin v bachoru skotu
- Stupeň a rychlost trávení škrobu různých obilovin v bachoru skotu (cs)
- Rate and speed of digestion of cereal starch in bovine rumen (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:_____/01:23200015!RIV/2002/MSM/430002/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:_____/01:23200015
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - starch; digestion; rumen (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Konference s mezinárodní účastí IV. Kábrtovy dietetické dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kopřiva, Antonín
- Sedlák, L.
- Dvořáček, J.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |