About: Stupeň a rychlost trávení škrobu různých obilovin v bachoru skotu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In the present study, rumen digestibility of barley, wheat, corn and oat starch was observed. The digestibility was determined by means of the in sacco method in a mature ox with had a rumen cannula. This was carried out at the time intervals of 1/2, 2, 4, 6, 8, 10, and 12 hours. The feed was applied into the rumen in the form of medium-coarse meal. After 12 hours incubation of the samples in the rumen, the highest digestibility of starch was determined in barley and wheat (93 %), followed by oat starch (88 %). The lowest digestibility of starch was found in corn (50 %). The oat starch was digested first; it acquired the 80 % digestibility in 6 hours already, while the barley and wheat starch in as late as 8 hours. The digestibility of corn starch was the worst for the whole observation period. (en)
  • V práci byla sledována bachorová sravitelnost škrobu ječmene, pšenice, kukuřice a ovsa. Stravitelnost byla sledována metodou in sacco na dospělém volkovi s bachorovou kanylou. Bachorová stravitelnost škrobu obilovin při jejich běžné úpravě šrotováním závisí na druhu obilovin. Ječný a pšeničný škrob vykazují nejvyšší bachorovou stravitelnost (93%), i rychlost trávení škrobu těchto obilovin je přibližně stejná. Ovesný škrob je v bachoru tráven o něco méně, jen z 88 %, zato v prvních 6 hod rychleji než škrob ječný a pšeničný. Škrob kukuřičný, v porovnání s ostatními obilovinami, je v bachoru tráven nejméně, jen z 50 %. Také rychlost trávení kukuřičného škrobu je nejnižší.
Title
  • Stupeň a rychlost trávení škrobu různých obilovin v bachoru skotu
  • Stupeň a rychlost trávení škrobu různých obilovin v bachoru skotu (cs)
  • Rate and speed of digestion of cereal starch in bovine rumen (en)
skos:prefLabel
  • Stupeň a rychlost trávení škrobu různých obilovin v bachoru skotu
  • Stupeň a rychlost trávení škrobu různých obilovin v bachoru skotu (cs)
  • Rate and speed of digestion of cereal starch in bovine rumen (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:_____/01:23200015!RIV/2002/MSM/430002/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 47;51
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 697788
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:_____/01:23200015
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • starch; digestion; rumen (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CCCEEECB1B64]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • VFU Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Konference s mezinárodní účastí IV. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kopřiva, Antonín
  • Sedlák, L.
  • Dvořáček, J.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-414-0
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 78 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software