Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In 2014 calorimeter tests were conducted at the grape pomace obtained during the processing of grapes from 10 grape varieties. Calorific value was determined alternatively in original condition of grape pomace and in grape pomace without seeds. In overall terms, the calorific value ranged from 16,09 to 17,31 MJ.kg-1. The highest calorific values were found in the grape pomace of the varieties Blue Portugal, Rhein Riesling and Welschriesling. From a practical point of view, the main problem of grape pomace is high water content, which does not yet allow the full potential of this material. (en)
- V roce 2014 byly provedeny kalorimetrické zkoušky u matoliny získané při zpracovávání hroznů 10 moštových odrůd révy vinné. Výhřevnost byla stanovována variantně u matolin v původním stavu a u matolin bez zastoupení semen. V celkovém vyjádření se výhřevnost pohybovala mezi 16,09--17,31 MJ.kg-1. Nejvyšší hodnoty výhřevnosti byly zjištěny u matoliny odrůd Modrý Portugal, Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský. Z praktického hlediska představuje hlavní problém vysoký obsah vody, který neumožňuje plné využití potenciálu tohoto materiálu.
- V roce 2014 byly provedeny kalorimetrické zkoušky u matoliny získané při zpracovávání hroznů 10 moštových odrůd révy vinné. Výhřevnost byla stanovována variantně u matolin v původním stavu a u matolin bez zastoupení semen. V celkovém vyjádření se výhřevnost pohybovala mezi 16,09--17,31 MJ.kg-1. Nejvyšší hodnoty výhřevnosti byly zjištěny u matoliny odrůd Modrý Portugal, Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský. Z praktického hlediska představuje hlavní problém vysoký obsah vody, který neumožňuje plné využití potenciálu tohoto materiálu. (cs)
|
Title
| - Evalution of calorific value of grapepmace (en)
- Hodnocení výhřevnosti matolin
- Hodnocení výhřevnosti matolin (cs)
|
skos:prefLabel
| - Evalution of calorific value of grapepmace (en)
- Hodnocení výhřevnosti matolin
- Hodnocení výhřevnosti matolin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43510/14:00229078!RIV15-MSM-43510___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43510/14:00229078
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - calorific value; grape pomace; calorimeter (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Zemánek, Pavel
- Burg, Patrik
- Ludín, David
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |