Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - U šesti vybraných starších odrůd jabloní ('Bismarkovo', 'Gascoygneho šarlatové', 'Hammersteinovo', 'Ontario', 'Panenské české' a 'Strýmka'), pěstovaných v extenzivních sadech na Českomoravské vrchovině, byla zjišťována výtežnost šťávy při zpracování na mošty. Hodnocen byl dále obsah rozpustné sušiny a vitamínu C v čerstvé šťávě a po termosterilizaci. Nejvyšší výtěžnost byla dosažena u odrůdy 'Ontario', nejvyšší obsah rozpustné sušiny vykázala odrůda 'Panenské české'. Odrůda 'Strýmka' měla průkazně nejvyšší obsah vitamínu C a také u ní došlo k nejmenším ztrátám obou sledovaných složek po tepelné úpravě.
- U šesti vybraných starších odrůd jabloní ('Bismarkovo', 'Gascoygneho šarlatové', 'Hammersteinovo', 'Ontario', 'Panenské české' a 'Strýmka'), pěstovaných v extenzivních sadech na Českomoravské vrchovině, byla zjišťována výtežnost šťávy při zpracování na mošty. Hodnocen byl dále obsah rozpustné sušiny a vitamínu C v čerstvé šťávě a po termosterilizaci. Nejvyšší výtěžnost byla dosažena u odrůdy 'Ontario', nejvyšší obsah rozpustné sušiny vykázala odrůda 'Panenské české'. Odrůda 'Strýmka' měla průkazně nejvyšší obsah vitamínu C a také u ní došlo k nejmenším ztrátám obou sledovaných složek po tepelné úpravě. (cs)
- For the six obsolete varieties of apple trees ('Bismarck', 'Gascoyne's Scarlet Seedling', 'Minister von Hammerstein', 'Ontario', 'Roter Böhmischer Jungfernapfel', 'Bohnapfel'), grown in the extensive orchards in the Czech-Moravian Highlands, the yield of juice made by processing must was determined. We assessed soluble solids and vitamin C content in fresh juices and after thermal sterilization. The highest juice yield was obtained in the variety 'Ontario'. The variety 'Roter Böhmischer Jungfernapfel' provided the highest soluble solids content. The variety 'Bohnapfel' had significantly higher content of vitamin C and it had the best retention of both evaluated componets after thermal treatment. (en)
|
Title
| - Nutriční hodnota jablečné šťávy vybraných starých odrůd při zpracování na mošty
- Nutriční hodnota jablečné šťávy vybraných starých odrůd při zpracování na mošty (cs)
- Nutritional value of apple juice made from some obsolete varieties during processing musts (en)
|
skos:prefLabel
| - Nutriční hodnota jablečné šťávy vybraných starých odrůd při zpracování na mošty
- Nutriční hodnota jablečné šťávy vybraných starých odrůd při zpracování na mošty (cs)
- Nutritional value of apple juice made from some obsolete varieties during processing musts (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43510/11:00181882!RIV12-MSM-43510___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43510/11:00181882
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - apple juice; soluble solids; termosterilization; vitamin C; obsolete varieties (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Boček, Stanislav
- Lorenc, Marek
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |