About: Vliv způsobu pěstování na obsah antioxidačních látek Anethum graveolens L.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Porovnáním výsledků obsahu bioaktivních látek v kopru v čerstvém stavu vypěstovaném ve skleníku ZF MZLU v Lednici jako hrnková kultura a v polních podmínkách byly zjištěny průkazné rozdíly v obsahu vitaminu C, celkovém obsahu flavonoidů a polyfenolů. Kopr vypěstovaný v polních podmínkách obsahoval vyšší množství vitaminu C (715 mg.kg-1), než kopr pocházející z hrnkových kultur, v porovnání s hrnkovou kulturou 1 (369 mg.kg-1) téměř dvojnásobné. Obdobné výsledky byly získány i v případě celkového obsahu flavonoidů a polyfenolů. Nejvyšší obsah celkových flavonoidů byl u kopru z polní kultury (276 mg CE.100g-1), průkazně nižší u hrnkové kultury 1 (190 mg CE.100g-1) a vysoce průkazně nižší u hrnkové kultury 2 (137 mg CE.100g-1). V kopru vypěstovaném v polní kultuře bylo naměřeno také statisticky vysoce průkazně vyšší množství celkových polyfenolů (0,540 g GAE.100g-1) než v kopru z hrnkové kultury 1 (0,307 g GAE.100g-1) a 2 (0,330 g GAE.100g-1).
  • Porovnáním výsledků obsahu bioaktivních látek v kopru v čerstvém stavu vypěstovaném ve skleníku ZF MZLU v Lednici jako hrnková kultura a v polních podmínkách byly zjištěny průkazné rozdíly v obsahu vitaminu C, celkovém obsahu flavonoidů a polyfenolů. Kopr vypěstovaný v polních podmínkách obsahoval vyšší množství vitaminu C (715 mg.kg-1), než kopr pocházející z hrnkových kultur, v porovnání s hrnkovou kulturou 1 (369 mg.kg-1) téměř dvojnásobné. Obdobné výsledky byly získány i v případě celkového obsahu flavonoidů a polyfenolů. Nejvyšší obsah celkových flavonoidů byl u kopru z polní kultury (276 mg CE.100g-1), průkazně nižší u hrnkové kultury 1 (190 mg CE.100g-1) a vysoce průkazně nižší u hrnkové kultury 2 (137 mg CE.100g-1). V kopru vypěstovaném v polní kultuře bylo naměřeno také statisticky vysoce průkazně vyšší množství celkových polyfenolů (0,540 g GAE.100g-1) než v kopru z hrnkové kultury 1 (0,307 g GAE.100g-1) a 2 (0,330 g GAE.100g-1). (cs)
  • In this study, there were compared contents of bioactive compounds in dill grown in different conditions - in the greenhouse in pots and on the field. There were found out differences in ascorbic acid content, total flavonoids content ant total phenolic content. (en)
Title
  • Vliv způsobu pěstování na obsah antioxidačních látek Anethum graveolens L.
  • Influence of cultivation method on content of antioxidants in Anethum graveolens L. (en)
  • Vliv způsobu pěstování na obsah antioxidačních látek Anethum graveolens L. (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv způsobu pěstování na obsah antioxidačních látek Anethum graveolens L.
  • Influence of cultivation method on content of antioxidants in Anethum graveolens L. (en)
  • Vliv způsobu pěstování na obsah antioxidačních látek Anethum graveolens L. (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/09:00152173!RIV10-MSM-43510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349724
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/09:00152173
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ascorbic acid; total flavonoids content; dill; total phenolic content (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [05FB7CE9A112]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků - 15. Odborný seminář s mezinárodní účastí - Aktuální otázky pěstování léčivých, aromatických a kořeninových rostlin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Neugebauerová, Jarmila
  • Vábková, Jindřiška
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, Zemědělská 1, Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-364-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software