About: Jakost meruněk po sklizni     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Quality of apricot fruits was evaluated just before harvest and then at intervals during short-term storage at two different temperatures. Five varieties (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava and Velkopavlovická) and two newly-bred varieties (LE 2927 and LE 3276) were studied. Measurements were made at regular intervals, the first approximately one week before harvest, the second on the day of harvest and then another three times during storage, giving a total of eight observations in total. Fruits were stored in a cold-storage room at 3°C and also in a cool store at 16°C. Color, firmness, total soluble solid, total titratable acidity, as well as the levels of malic and citric acid, were measured. Significant differences in these parameters were observed between the different varieties and the two storage temperatures. (en)
  • V rámci výzkumného záměru byla hodnocena kvalita plodů meruněk těsně před sklizní a při krátkodobém uskladnění v rozdílných teplotních podmínkách. V pokusech bylo hodnoceno pět odrůd a dvě novošlechtění meruněk (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava, Velkopavlovická a novošlechtění LE 2927 a LE 3276). Hodnocení bylo prováděno v pravidelných časových intervalech s počátkem týden před odhadovanou sklizní a dále po sklizni podle použité teploty skladu tak, aby celkový počet měření byl 8. Plody byly uskladněny v chladírně v teplotě 3 °C a ve skladu s teplotou 16 °C. U plodů byla hodnocena barevnost, pevnost, obsah rozpustné sušiny, obsah veškerých kyselin,obsah kyseliny jablečné a citrónové. V hodnocených parametrech se projevil vliv odrůdy současně s rozdílnými podmínkami uložení.
  • V rámci výzkumného záměru byla hodnocena kvalita plodů meruněk těsně před sklizní a při krátkodobém uskladnění v rozdílných teplotních podmínkách. V pokusech bylo hodnoceno pět odrůd a dvě novošlechtění meruněk (Goldrich, Minaret, Šalah, Svatava, Velkopavlovická a novošlechtění LE 2927 a LE 3276). Hodnocení bylo prováděno v pravidelných časových intervalech s počátkem týden před odhadovanou sklizní a dále po sklizni podle použité teploty skladu tak, aby celkový počet měření byl 8. Plody byly uskladněny v chladírně v teplotě 3 °C a ve skladu s teplotou 16 °C. U plodů byla hodnocena barevnost, pevnost, obsah rozpustné sušiny, obsah veškerých kyselin,obsah kyseliny jablečné a citrónové. V hodnocených parametrech se projevil vliv odrůdy současně s rozdílnými podmínkami uložení. (cs)
Title
  • Jakost meruněk po sklizni
  • Jakost meruněk po sklizni (cs)
  • Post-harvest quality of apricot fruits (en)
skos:prefLabel
  • Jakost meruněk po sklizni
  • Jakost meruněk po sklizni (cs)
  • Post-harvest quality of apricot fruits (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/06:00102657!RIV07-MSM-43510___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 16;16
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 435100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 480717
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/06:00102657
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • apricot; citric and malic acid; firmness; short-term storage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F5A58440EF0D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník souhrnů sdělení XXXIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Balík, Josef
  • Mýlová, Pavla
  • Němcová, Anna
  • Šuderlová, Ludmila
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-930-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software