About: Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Udržení nízké teploty ihned po sklizni má za následek, že plody jsou pevnější, neodzeleňuje se stopka a snižuje se podíl zkažených plodů. Teplota a relativní vlhkost jsou dva faktory, které ovliňují uchování zelené barvy stopky. Odpar vody ze stopky je mnohem vyšší než z plodů a vysušování je v úzkém vztahu k hnědnutí stopky. Z praktického hlediska přesné řízení teploty je to nejlepší pro prodloužení skladovatelnosti třešní. (en)
  • Maintaining lower fruit temperatures immediately after harvest results in firmer fruit with reduced decay and greener stems . The optimum relative humidity for storage of sweet cherries has been reported to be between 90 and 95% . Stem browning continuesto be a problem for sweet cherry marketing. Temperature and humidity are two factors that have been implicated in stem browning of sweet cherries. Relative humidity in this range is particularly important in maintaining green stem color. Water evaporates much more quickly from cherry stems than from the fruit and desiccation is generally related to stem browning. From practical viewpoint strict control of temperature is the best tool for prolonging shelf life sweet cherries.
  • Maintaining lower fruit temperatures immediately after harvest results in firmer fruit with reduced decay and greener stems . The optimum relative humidity for storage of sweet cherries has been reported to be between 90 and 95% . Stem browning continuesto be a problem for sweet cherry marketing. Temperature and humidity are two factors that have been implicated in stem browning of sweet cherries. Relative humidity in this range is particularly important in maintaining green stem color. Water evaporates much more quickly from cherry stems than from the fruit and desiccation is generally related to stem browning. From practical viewpoint strict control of temperature is the best tool for prolonging shelf life sweet cherries. (cs)
Title
  • Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích
  • Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích (cs)
  • Growing of sweet cherries on the the slow growing rootstock (en)
skos:prefLabel
  • Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích
  • Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích (cs)
  • Growing of sweet cherries on the the slow growing rootstock (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/05:00087934!RIV06-MZE-43510___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QD1047)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 535799
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/05:00087934
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • growing system; storage; sweet cherry (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8EFDB5F5787C]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Holovousy
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Blažková, Jitka
  • Goliáš, Jan
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VŠÚO Holovousy s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 80-902636-6-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software