About: Výsledky hodnocení vybraných genotypů jabloní z VŠÚO Holovousy v podmínkách jižní Moravy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Výsledky hodnocení pokusů s genotypy jabloní vyšlechtěnými ve Výzkumném a šelchtitelském ústavu ovocnářském v Holovousích na MZLU v Brně. V letech 2002-2004 bylo ve třech etapách pokusů sledováno celkem 58 genotypů jabloní. Hodnocen byl stupeň odolnosti k houbovým chorobám (k strupovitosti jabloně, padlí jabloně, moniliové hnilobě, fyziologické skvrnitosti), výše sklizní, průměrná hmotnost plodů a senzorická kvalita plodů. Celkem 34 genotypů bylo vyhodnoceno jako rezistentní ke strupovitosti jabloně. Nejvyšším stupněm odolnosti k strupovitosti jabloně i padlí jabloně se vyznačovaly genotypy HL 121, HL 1907, HL 1908, HL 1956, HL 151, HL 801, HL 1358, HL 1381 a HL 2163/94. Nejvyššího kumulativního výnosu dosáhla v etapě B odrůda ´Produkta´, genotypy HL 130 a HL 1711; v etapě C genotypy HL 657, HL 718 a HL 1908; v etapě D genotypy HL 151 a HL 1358. Nejvyšší průměrná hmotnost plodů byla zjištěna u HL 186A, HL 1196, HL 591, HL 764, HL 958, HL 1907, HL 2043, HL 2218A a HL 999. Vysokou senzorickou kvalitou
  • Výsledky hodnocení pokusů s genotypy jabloní vyšlechtěnými ve Výzkumném a šelchtitelském ústavu ovocnářském v Holovousích na MZLU v Brně. V letech 2002-2004 bylo ve třech etapách pokusů sledováno celkem 58 genotypů jabloní. Hodnocen byl stupeň odolnosti k houbovým chorobám (k strupovitosti jabloně, padlí jabloně, moniliové hnilobě, fyziologické skvrnitosti), výše sklizní, průměrná hmotnost plodů a senzorická kvalita plodů. Celkem 34 genotypů bylo vyhodnoceno jako rezistentní ke strupovitosti jabloně. Nejvyšším stupněm odolnosti k strupovitosti jabloně i padlí jabloně se vyznačovaly genotypy HL 121, HL 1907, HL 1908, HL 1956, HL 151, HL 801, HL 1358, HL 1381 a HL 2163/94. Nejvyššího kumulativního výnosu dosáhla v etapě B odrůda ´Produkta´, genotypy HL 130 a HL 1711; v etapě C genotypy HL 657, HL 718 a HL 1908; v etapě D genotypy HL 151 a HL 1358. Nejvyšší průměrná hmotnost plodů byla zjištěna u HL 186A, HL 1196, HL 591, HL 764, HL 958, HL 1907, HL 2043, HL 2218A a HL 999. Vysokou senzorickou kvalitou (cs)
  • Altogether 58 apple selections originated in RBIP Holovousy were evaluated in three experimental plots in 2002-2004. We evaluated a degree of disease resistance (to apple scab, powdery mildew, brown rot, bitter pit), yields, mean fruit weight and sensoric quality of fruits. 34 selections were evaluated as resistant to apple scab. The selections HL 121, HL 1907, HL 1908, HL 1956, HL 151, HL 801, HL 1358, HL 1381 a HL 2163/94 showed to have the highest level of the resistance both to apple scab and powdery mildew. The highest total yield per tree was found in ´Produkta´, HL 130 and HL 1711 in the stage B; at HL 657, HL 718, HL 1908 in the stage C, and at HL 151 and HL 1358 in the stage D. The selections HL 186A, HL 1196, HL 591, HL 764, HL 958, HL 1907, HL 2043, HL 2218A a HL 999 had the highest mean fruit weight. The selections HL 158, HL 1040, HL 67/83, HL 186A, HL 782, HL 1908 and HL 166A reached the best sensoric evaluation. (en)
Title
  • Výsledky hodnocení vybraných genotypů jabloní z VŠÚO Holovousy v podmínkách jižní Moravy
  • Výsledky hodnocení vybraných genotypů jabloní z VŠÚO Holovousy v podmínkách jižní Moravy (cs)
  • Results of evaluation of new apple selections from RBIP Holovousy in the conditions of South Moravia. (en)
skos:prefLabel
  • Výsledky hodnocení vybraných genotypů jabloní z VŠÚO Holovousy v podmínkách jižní Moravy
  • Výsledky hodnocení vybraných genotypů jabloní z VŠÚO Holovousy v podmínkách jižní Moravy (cs)
  • Results of evaluation of new apple selections from RBIP Holovousy in the conditions of South Moravia. (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/05:00057622!RIV06-MSM-43510___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 123;135
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 435100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 550175
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/05:00057622
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • apple; brown rot; fruit weight; mildew; resistance; scab; sensoric evaluation; yield (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6BB6AD55C0D1]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Holovousy
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vědecké práce ovocnářské
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Boček, Stanislav
  • Řezníček, Vojtěch
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VŠÚO Holovousy s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 80-902636-4-X
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software