About: Možnosti chemického odkyselování moštů a vín.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Chemical deacidification of wine according to the European Communities legislation is using calcium carbonate and potassium bicarbonate. Ordinary deacidification with the aid of calcium carbonate analogous to potassium bicarbonate removes only tartaric acid from wine. Double salt deacidification with calcium carbonate removes from wine equivalent amount of tartaric and malic acids. Double salt deacidification is possible to reduce of wine acidity any acid quantity in must or wine, however acids analysis, correct calculation and observe the deacidification technology are necessary to carry out. (en)
  • Pro chemické odkyselování vín podle legislativy Evropského společenství je používán uhličitanu vápenatý nebo hydrogenuhličitan draselný. Jednoduché odkyselování s uhličitanem vápenatým podobně jako s hydrogenuhličitanem draselným odstraňuje z vína pouze kyselinu vinnou. Podvojný způsob odkyselování s uhličitanem vápenatým odstraňuje z vína ekvivalentní množství kyseliny vinné a jablečné. Podvojným způsob odkyselování je možné snížit kyselost vín o jakékoli množství kyselin v moště nebo víně, nicméně je nutné provést analýzu kyselin, správné výpočty a dodržet technologii odkyselení.
  • Pro chemické odkyselování vín podle legislativy Evropského společenství je používán uhličitanu vápenatý nebo hydrogenuhličitan draselný. Jednoduché odkyselování s uhličitanem vápenatým podobně jako s hydrogenuhličitanem draselným odstraňuje z vína pouze kyselinu vinnou. Podvojný způsob odkyselování s uhličitanem vápenatým odstraňuje z vína ekvivalentní množství kyseliny vinné a jablečné. Podvojným způsob odkyselování je možné snížit kyselost vín o jakékoli množství kyselin v moště nebo víně, nicméně je nutné provést analýzu kyselin, správné výpočty a dodržet technologii odkyselení. (cs)
Title
  • Možnosti chemického odkyselování moštů a vín.
  • Možnosti chemického odkyselování moštů a vín. (cs)
  • Methods of chemical deacidification of must and wine. (en)
skos:prefLabel
  • Možnosti chemického odkyselování moštů a vín.
  • Možnosti chemického odkyselování moštů a vín. (cs)
  • Methods of chemical deacidification of must and wine. (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43510/05:00007113!RIV06-MSM-43510___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 130;131
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 435100002)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 531345
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43510/05:00007113
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • deacidification technology; deacidulats calculation; double salt deacidification; ordinary deacidification (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E872B3AE8BFD]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Vinařský obzor
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 98
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Balík, Josef
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-7884
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43510
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software