About: YIELD AND QUALITY OF SELECTED POTATO VARIETIES     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V jednoletém maloparcelním polním pokusu byl sledován výnos deseti vybraných odrůd brambor s rozdílnou délkou vegetační doby (Barbora, Suzan, Magda, Karin, Liliana, Keřkovské rohlíčky, Marabel, Bella, Radana a Red Anna). Dále byl u těchto odrůd sledován obsah škrobu, stolní hodnota a barevné změny syrových a vařených hlíz. Výnos hlíz byl ovlivněn odrůdou, ale nelze uvéstt, že by byl závislý na délce vegetační doby. Nejvyšší výnos dosáhla odrůda Barbora a nejnižší Keřkovské rohlíčky. Obsah škrobu byl u většiny odrůd v rozmezí doporučovaném pro konzumní brambory. Rozdíly ve stolní hodnotě také byly minimální a zjištěné hodnoty splňovaly požadavky pro konzumní brambory. Barevné změny hlíz po dvou hodinách byly u většiny odrůd výraznější u syrových hlíz než u hlíz vařených. Minimálně se změnila pouze barva hlíz odrůd Suzan a Marabel. Tyto dvě odrůdy tedy vykazují velkou barevnou stálost syrových hlíz.
  • V jednoletém maloparcelním polním pokusu byl sledován výnos deseti vybraných odrůd brambor s rozdílnou délkou vegetační doby (Barbora, Suzan, Magda, Karin, Liliana, Keřkovské rohlíčky, Marabel, Bella, Radana a Red Anna). Dále byl u těchto odrůd sledován obsah škrobu, stolní hodnota a barevné změny syrových a vařených hlíz. Výnos hlíz byl ovlivněn odrůdou, ale nelze uvéstt, že by byl závislý na délce vegetační doby. Nejvyšší výnos dosáhla odrůda Barbora a nejnižší Keřkovské rohlíčky. Obsah škrobu byl u většiny odrůd v rozmezí doporučovaném pro konzumní brambory. Rozdíly ve stolní hodnotě také byly minimální a zjištěné hodnoty splňovaly požadavky pro konzumní brambory. Barevné změny hlíz po dvou hodinách byly u většiny odrůd výraznější u syrových hlíz než u hlíz vařených. Minimálně se změnila pouze barva hlíz odrůd Suzan a Marabel. Tyto dvě odrůdy tedy vykazují velkou barevnou stálost syrových hlíz. (cs)
  • In small plot field trial was evaluated hectare yield of ten selected potato varieties with different length of maturity (Barbora, Suzan, Magda, Karin, Liliana, Keřkovské rohlíčky, Marabel, Bella, Radana a Red Anna). The qualitative parameters (starch content, table quality and colour changes of raw and cooked tubers) were also evaluated. The hectare yield was influenced by variety, but not with the length of maturity. The highest yield was reached by variety Barbora and the lowest by variety Keřkovské rohlíčky. Starch content of almost all varieties was in recommended limits for food potatoes. The differences in table quality were very small and all varieties met the limits for food potatoes. Colour changes of raw tubers were more significant than changes of cooked tubers. The highest colour stability of raw tubers had varieties Suzan and Marabel. (en)
Title
  • YIELD AND QUALITY OF SELECTED POTATO VARIETIES (en)
  • Hodnocení výnosu a kvality vybraných odrůd brambor
  • Hodnocení výnosu a kvality vybraných odrůd brambor (cs)
skos:prefLabel
  • YIELD AND QUALITY OF SELECTED POTATO VARIETIES (en)
  • Hodnocení výnosu a kvality vybraných odrůd brambor
  • Hodnocení výnosu a kvality vybraných odrůd brambor (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/14:00228037!RIV15-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI101A184)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 19587
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/14:00228037
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • starch content; potatoes; yield; colour change (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [264FCF8DC3CD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XL. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jůzl, Miroslav
  • Elzner, Petr
  • Florianová, Viola
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-944-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software