About: Low protein diets and use of limiting amino acids     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The cost of feed is a major cost item in broiler meat production and the price significantly affects the competitiveness of diets producers too. Crude protein is the most expensive nutrient in the diet. Generally, the digestibility of crude protein is medium to medium- high. The lack of crude protein in the diets can have very negative effect on the growth of chickens, therefore it is necessary be very careful at lowering the content of crude protein in the diets. The aim of the research was to analyze the possibility of reducing crude protein in the diets using synthetic amino acids. The analysis was based on an experiment on broiler chickens, which were fed with diets of different levels of crude protein and different proportions of synthetic amino acids. Chickens were weighted each week, feed consumption per kilogram of gain was calculated. Mortality, the proportion of abdominal fat and breast muscle proportion were observed too. The output of the study was to evaluate the use of synthetically produced amino acids newly introduced to the market while reducing crude protein content in the diets. (en)
  • Náklady na krmnou směs jsou hlavní nákladovou položkou při výkrmu kuřat a její cena výrazně ovlivňuje konkurenceschopnost producenta krmných směsí na trhu. Nejdražšími v krmných směsích jsou dusíkatá krmiva (zdroj dusíkatých látek (NL) a především aminokyselin pro růst kuřat). Při snižování obsahu NL v krmných směsích je potřeba postupovat velice obezřetně, protože jejich nedostatek se může velice negativně projevit na růstu kuřat. Cílem výzkumu byla analýza možnosti snížení obsahu NL v krmných směsích s použitím syntetických aminokyselin. Analýza byla založena na provedení biologického pokusu na brojlerových kuřatech, kterým byly zkrmovány směsi s různými hladinami NL a různým podílem syntetických aminokyselin. U kuřat byl sledován růst, spotřeba krmiva na kilogram přírůstku, úhyn, podíl abdominálního tuku a podíl prsní svaloviny (nejcennější partie na jatečně upraveném trupu). Výstupem sledování bylo zhodnocení použití synteticky vyráběných aminokyselin nově uváděných na trh při současném snížení obsahu NL v krmných směsích
  • Náklady na krmnou směs jsou hlavní nákladovou položkou při výkrmu kuřat a její cena výrazně ovlivňuje konkurenceschopnost producenta krmných směsí na trhu. Nejdražšími v krmných směsích jsou dusíkatá krmiva (zdroj dusíkatých látek (NL) a především aminokyselin pro růst kuřat). Při snižování obsahu NL v krmných směsích je potřeba postupovat velice obezřetně, protože jejich nedostatek se může velice negativně projevit na růstu kuřat. Cílem výzkumu byla analýza možnosti snížení obsahu NL v krmných směsích s použitím syntetických aminokyselin. Analýza byla založena na provedení biologického pokusu na brojlerových kuřatech, kterým byly zkrmovány směsi s různými hladinami NL a různým podílem syntetických aminokyselin. U kuřat byl sledován růst, spotřeba krmiva na kilogram přírůstku, úhyn, podíl abdominálního tuku a podíl prsní svaloviny (nejcennější partie na jatečně upraveném trupu). Výstupem sledování bylo zhodnocení použití synteticky vyráběných aminokyselin nově uváděných na trh při současném snížení obsahu NL v krmných směsích (cs)
Title
  • Low protein diets and use of limiting amino acids (en)
  • Nízkoproteinové diety a použití limitujících aminokyselin
  • Nízkoproteinové diety a použití limitujících aminokyselin (cs)
skos:prefLabel
  • Low protein diets and use of limiting amino acids (en)
  • Nízkoproteinové diety a použití limitujících aminokyselin
  • Nízkoproteinové diety a použití limitujících aminokyselin (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/13:00216208!RIV14-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 91838
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/13:00216208
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • broilers; crude protein (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9F925999D055]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • AFEED CZ, a.s.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rada, Vojtěch
  • Lichovníková, Martina
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software