About: Použití proteáz ve výkrmu kuřat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Intenzita růstu kuřat chovaných na maso je ovlivňována mnoha faktory, kdy za nejvýznamnější se považuje, hned vedle genetiky, faktor výživy. Z nutričních požadavků masných hybridů je největší důraz kladen na energii a dusíkaté látky. Energii v krmné směsi drůbeže jsme schopni v rámci středo-evropských podmínek zabezpečit vlastními pěstovanými plodinami. Předmětem smluvního výzkumu bylo provedení pokusu na brojlerových kuřatech s použitím různých hladin dusíkatých látek a s použitím exogenní proteázy s cílem zjistit, zda při kombinaci proteáz a nižších hladin dusíkatých látek není negativně ovlivněna užitkovost, především růst a podíl prsní svaloviny. Jako zdroje dusíkatých látek byly použity sojový extrahovaný šrot a řepkový extrahovaný šrot.
  • Intenzita růstu kuřat chovaných na maso je ovlivňována mnoha faktory, kdy za nejvýznamnější se považuje, hned vedle genetiky, faktor výživy. Z nutričních požadavků masných hybridů je největší důraz kladen na energii a dusíkaté látky. Energii v krmné směsi drůbeže jsme schopni v rámci středo-evropských podmínek zabezpečit vlastními pěstovanými plodinami. Předmětem smluvního výzkumu bylo provedení pokusu na brojlerových kuřatech s použitím různých hladin dusíkatých látek a s použitím exogenní proteázy s cílem zjistit, zda při kombinaci proteáz a nižších hladin dusíkatých látek není negativně ovlivněna užitkovost, především růst a podíl prsní svaloviny. Jako zdroje dusíkatých látek byly použity sojový extrahovaný šrot a řepkový extrahovaný šrot. (cs)
  • The growth intensity of broilers is affected by many factors and, except genetics, nutrition is very important. The greatest emphasis is placed on nutrients as energy and crude protein. In the Central Europe, including Czech Republic, there is no problem to cover the requirements of energy in the diets by using cereals commonly grown in this area.The subject of contract research has been carried out experiments with broiler chickens using different levels of crude protein and using exogenous proteases to determine whether the combination of protease and lower levels of crude protein does not affect broilers performance, especially growth and share of breast meat. Soybean meal and rapeseed meal were used as sources of nitrogen compounds. (en)
Title
  • Použití proteáz ve výkrmu kuřat
  • Použití proteáz ve výkrmu kuřat (cs)
  • Proteases in broiler nutrition (en)
skos:prefLabel
  • Použití proteáz ve výkrmu kuřat
  • Použití proteáz ve výkrmu kuřat (cs)
  • Proteases in broiler nutrition (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/13:00216126!RIV14-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 97938
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/13:00216126
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • brest meat; Crude protein; broilers (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2EB7533912B7]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...telVyzkumneZpravy
  • AGRO Boskovštejn, s.r.o.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Przywarová, Alena
  • Lichovníková, Martina
  • Foltyn, Marian
http://linked.open...rzeVyzkumneZpravy
  • 1
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software