Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tato práce pojednává o různých druzích sýrů, jež byly zakoupeny v brněnských prodejnách a následně podrobeny mikrobiologické analýze. U dvanácti vzorků byly stanoveny tyto skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, enterokoky, koliformní bakterie, psychrotrofní mikroorganismy, kvasinky a plísně. Všechny vzorky se ukázaly jako uspokojivé v počtech bakterií mléčného kvašení, které jsou nezbytné pro výrobu, vlastnosti a kvalitu sýra. Některé vzorky však obsahovaly vysoké počty koliformních bakterií, kvasinek a plísní, které indikují špatnou hygienu procesu výroby, manipulace a skladování.
- Tato práce pojednává o různých druzích sýrů, jež byly zakoupeny v brněnských prodejnách a následně podrobeny mikrobiologické analýze. U dvanácti vzorků byly stanoveny tyto skupiny mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, enterokoky, koliformní bakterie, psychrotrofní mikroorganismy, kvasinky a plísně. Všechny vzorky se ukázaly jako uspokojivé v počtech bakterií mléčného kvašení, které jsou nezbytné pro výrobu, vlastnosti a kvalitu sýra. Některé vzorky však obsahovaly vysoké počty koliformních bakterií, kvasinek a plísní, které indikují špatnou hygienu procesu výroby, manipulace a skladování. (cs)
- This work deals with microbiology of different kinds of cheese bought in some specialized shops in Brno. Twelve cheeses were bought and microbiological analysis was done. These groups of microorganisms were determined there: total counts of microorganisms, lactic acid bacteria, enterococci, coliform bacteria, psychrotrophic bacteria, yeast and moulds. All samples showed satisfactory counts of lactic acid bacteria which are crucial for satisfactory properties of cheese and their high quality. Some samples showed high counts of coliform bacteria, yeast and moulds which reflect poor manufacture, manipulation and storage hygiene. (en)
|
Title
| - Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně
- Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně (cs)
- Microbiological analysis of cheese bought in cheese-shops in Brno (en)
|
skos:prefLabel
| - Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně
- Mikrobiologická analýza sýrů zakoupených ve specializovaných prodejnách v Brně (cs)
- Microbiological analysis of cheese bought in cheese-shops in Brno (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/13:00199031!RIV14-MZE-43210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/13:00199031
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sýr; mikrobiologická analýza; hygiena; mikroorganismy (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Mendelova univerzita v Brně
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kalhotka, Libor
- Přichystalová, Jitka
- Dostálová, Lenka
- Chybová, Kristýna
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |