About: The quality of fish meat and the actual quality rating of fish     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The quality of fish meat is influenced by the fish species, its origin, used technology and diet. Also is influenced by the processing method. Currently, it is non standard practice to purchase fish in accordance of their origin. The importance of trademarks and indication of origin for quality standardization is increasing. Many producers already use laboratory and sensorial analysis to characterization of their product. Besides the content of water, proteins and fat, the analysis of spectrum and content of fat acids are required. The health effect of fish consumption is accentuated. Based on analysis, fish of different origin can be distinguished. The aim is to unequivocally guarantee the standardized quality requested by customer and to accustom the customers to buying fish of known origin at the same time. (en)
  • Kvalita rybího masa je ovlivněna rybím druhem, původem ryby, podmínkami chovu a použitou strategií výživy. A samozřejmě technologií zpracování. V současné době není obvyklé zjišťovat si původ ryb při jejich nákupu.Význam ochranných známek a označení původu pro jakostní standardizace se zvyšuje. Mnoho výrobců již používá laboratoře a senzorická analýzy k charakterizaci jejich produktu. Kromě obsahu bílkovin, vody a tuku,je prováděna analýza spektra a obsahu mastných kyselin. Zdůrazněn je vliv konzumace rybího masa na lidské zdraví. Cílem je, aby na základě známého původu došlo ke standardizaci kvality nabízených ryb.
  • Kvalita rybího masa je ovlivněna rybím druhem, původem ryby, podmínkami chovu a použitou strategií výživy. A samozřejmě technologií zpracování. V současné době není obvyklé zjišťovat si původ ryb při jejich nákupu.Význam ochranných známek a označení původu pro jakostní standardizace se zvyšuje. Mnoho výrobců již používá laboratoře a senzorická analýzy k charakterizaci jejich produktu. Kromě obsahu bílkovin, vody a tuku,je prováděna analýza spektra a obsahu mastných kyselin. Zdůrazněn je vliv konzumace rybího masa na lidské zdraví. Cílem je, aby na základě známého původu došlo ke standardizaci kvality nabízených ryb. (cs)
Title
  • The quality of fish meat and the actual quality rating of fish (en)
  • Kvalita rybího masa a aktuální hodnocení jakosti ryb.
  • Kvalita rybího masa a aktuální hodnocení jakosti ryb. (cs)
skos:prefLabel
  • The quality of fish meat and the actual quality rating of fish (en)
  • Kvalita rybího masa a aktuální hodnocení jakosti ryb.
  • Kvalita rybího masa a aktuální hodnocení jakosti ryb. (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/13:00198926!RIV14-MZE-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI91C001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 83969
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/13:00198926
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • czech carp; senzoric analysis; fatty acids; nutrient quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BB94DF157E30]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Brabec, Tomáš
  • Mareš, Jan
  • Jarošová, Alžbeta
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-705-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software