About: EVALUATION OF THE IMPACT OF STAGE OF LACTATION ON AMINO ACID PROFILE IN THE MILK OF DAIRY GOATS     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Monitoring was carried out on an organic farm in Olešenka during 2012. The experiment involved 10 goats of Brown Short-haired breed. Individual milk samples were collected at regular intervals, six times in the period from April to September. Milk analysis (determination of total solids and total protein) were carried out using standard methods. The content of AA in freeze-dried samples was determined at the Department of Chemistry and Biochemistry at Mendel University in Brno by liquid chromatography. Recorded data were statistically analyzed using least-squares method, while the systematic effect was the stage of lactation (6 classes). Statistical analysis carried out using mathematical-statistical package STATISTICA version 9.0. Dairy goat milk represents a valuable source of AA, so the aim of this study was to evaluate the dynamics of their content changes during the lactation period. (en)
  • Sledování se uskutečnilo na ekologické farmě Olešenka v průběhu roku 2012. Do pokusu bylo zapojeno 10 koz plemene Hnědá krátkosrstá. Individuální vzorky mléka byly odebírány v pravidelných intervalech, 6x v průběhu měsíců duben až září. Standardními laboratorními metodami byl stanoven obsah sušiny a bílkovin. Obsah aminokyselin v lyofilizovaných vzorcích byl stanoven na Ústavu chemie a biochemie na MENDELU v Brně z hydrolyzátu vzorků pomocí iontově výměnné kapalinové chromatografie. Získaná data byla statisticky vyhodnocena s pomocí matematicko-statistického balíčku Statistika verze 9.0, přičemž byl zohledněn systematický efekt fáze laktace. Mléko dojných koz je cenným zdrojem AMK, proto je cílem této studie zhodnotit dynamiku změn jejich obsahu v průběhu laktačního období.
  • Sledování se uskutečnilo na ekologické farmě Olešenka v průběhu roku 2012. Do pokusu bylo zapojeno 10 koz plemene Hnědá krátkosrstá. Individuální vzorky mléka byly odebírány v pravidelných intervalech, 6x v průběhu měsíců duben až září. Standardními laboratorními metodami byl stanoven obsah sušiny a bílkovin. Obsah aminokyselin v lyofilizovaných vzorcích byl stanoven na Ústavu chemie a biochemie na MENDELU v Brně z hydrolyzátu vzorků pomocí iontově výměnné kapalinové chromatografie. Získaná data byla statisticky vyhodnocena s pomocí matematicko-statistického balíčku Statistika verze 9.0, přičemž byl zohledněn systematický efekt fáze laktace. Mléko dojných koz je cenným zdrojem AMK, proto je cílem této studie zhodnotit dynamiku změn jejich obsahu v průběhu laktačního období. (cs)
Title
  • EVALUATION OF THE IMPACT OF STAGE OF LACTATION ON AMINO ACID PROFILE IN THE MILK OF DAIRY GOATS (en)
  • Zhodnocení vlivu fáze laktace na množství a zastoupení aminokyselin v mléce dojných koz
  • Zhodnocení vlivu fáze laktace na množství a zastoupení aminokyselin v mléce dojných koz (cs)
skos:prefLabel
  • EVALUATION OF THE IMPACT OF STAGE OF LACTATION ON AMINO ACID PROFILE IN THE MILK OF DAIRY GOATS (en)
  • Zhodnocení vlivu fáze laktace na množství a zastoupení aminokyselin v mléce dojných koz
  • Zhodnocení vlivu fáze laktace na množství a zastoupení aminokyselin v mléce dojných koz (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/13:00193812!RIV14-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 118741
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/13:00193812
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • goat milk; stage of lactation; amino acids; composition (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [754DF3C1AC8C]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelu v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Animal Breeding 2013
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filipčík, Radek
  • Kuchtík, Jan
  • Cernei, Natalia
  • Králíčková, Šárka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-666-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software