Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Teleti musíme podávat pouze kvalitní mlezivo s obsahem imunoglobulinů vyšším jak 35 g/l. Imunoglobuliny zvyšují specifickou hmotnost mleziva, což umožňuje rychle zjistit jeho kvalitu. Kvalitní mlezivo má mít hustotu vyšší než 1,047, zatímco běžné mléko má hustotu nižší a to v rozmezí 1,028--1,032. Z výsledků lze konstatovat, že v námi provedeném experimentu byly potvrzeny výsledky jiných autorů, neboť přídavek kvasinkového preparátu do krmné dávky krav měl pozitivní účinek na hustotu a celkovou kvalitu mleziva. Příčinou byla zřejmě lepší stabilizace bachorového prostředí u pokusných březích krav a lepší využívání živin krmné diety. Nebyla nalezena žádná publikace, která by dokazovala negativní vliv kvasinek na kvalitu mleziva, mléka či zdravotní stav zvířat.
- Teleti musíme podávat pouze kvalitní mlezivo s obsahem imunoglobulinů vyšším jak 35 g/l. Imunoglobuliny zvyšují specifickou hmotnost mleziva, což umožňuje rychle zjistit jeho kvalitu. Kvalitní mlezivo má mít hustotu vyšší než 1,047, zatímco běžné mléko má hustotu nižší a to v rozmezí 1,028--1,032. Z výsledků lze konstatovat, že v námi provedeném experimentu byly potvrzeny výsledky jiných autorů, neboť přídavek kvasinkového preparátu do krmné dávky krav měl pozitivní účinek na hustotu a celkovou kvalitu mleziva. Příčinou byla zřejmě lepší stabilizace bachorového prostředí u pokusných březích krav a lepší využívání živin krmné diety. Nebyla nalezena žádná publikace, která by dokazovala negativní vliv kvasinek na kvalitu mleziva, mléka či zdravotní stav zvířat. (cs)
- The results can be stated that in our experiment were carried out confirmed the results of other authors, because the addition of yeast to the diet formulation cow had a positive effect on the density and overall quality of colostrum. The cause was apparently a better stabilization of the ruminal environment in experimental pregnant cows and better use of forage nutrient diet. There was no publication that would show a negative effect on the quality of colostrum, yeast, milk or animal health. (en)
|
Title
| - Effect of yeast culture addition in the TMR of pregnant cows on quality of colostrum (en)
- Vliv přídavku kvasinkové kultury do TMR zaprahlých krav na kvalitu mleziva
- Vliv přídavku kvasinkové kultury do TMR zaprahlých krav na kvalitu mleziva (cs)
|
skos:prefLabel
| - Effect of yeast culture addition in the TMR of pregnant cows on quality of colostrum (en)
- Vliv přídavku kvasinkové kultury do TMR zaprahlých krav na kvalitu mleziva
- Vliv přídavku kvasinkové kultury do TMR zaprahlých krav na kvalitu mleziva (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/12:00198483!RIV13-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/12:00198483
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - rumen fluid; saccharomyces cerevisiae culture; colostrum quality; cows (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Doležal, Petr
- Havlíček, Zdeněk
- Skládanka, Jiří
- Zeman, Ladislav
- Doležal, Jan
- Szwedziak, Katarzyna
- Tukiendorf, Marek
- Fröhdeová, Martina
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |