About: The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to evaluate the effect of stage of lactation on the content of fatty acids in goat milk. The study was carried out on organic farm Olešenka during the year 2011. The experiment involved 9 goats of Brown short-haired breed. Daily feeding ration was based on pasture with the addition of organic oat (0.5 kg per goat). Fatty acids were determinated using gass chromatography. Under the study it was found that the stage of lactation had a significant effect on contents of all monitored fatty acids. In goat milk fat were the most represented palmitic acid (34,49 %) and oleic acid (26,24 %). CLA content was highest (1,01 %) in the middle of monitoring, in July. (en)
  • Cílem studie bylo zhodnotit vliv fáze laktace na významné mastné kysleiny (MK)obsažené v kozím mléce. Experiment probíhal v roce 2011 na ekologické farmě Olešenka. Do pokusu bylo vybráno 9 koz plemene hnědá krátkosrstá, od kterých byly v pravidelném intervalu 7x v průběhu laktace odebírány individuální vzorky mléka. MK byly stanoveny v odstředěném tuku pomocí kapilární plynové chromatografie. V rámci studie byl zjištěn statisticky průkazný vliv fáze laktace na obsahy MK. nejvíce zastoupené byly MK palmitová a olejová. Nejvyšší obsah CLA byl zjištěn uprostřed sledování, v červenci.
  • Cílem studie bylo zhodnotit vliv fáze laktace na významné mastné kysleiny (MK)obsažené v kozím mléce. Experiment probíhal v roce 2011 na ekologické farmě Olešenka. Do pokusu bylo vybráno 9 koz plemene hnědá krátkosrstá, od kterých byly v pravidelném intervalu 7x v průběhu laktace odebírány individuální vzorky mléka. MK byly stanoveny v odstředěném tuku pomocí kapilární plynové chromatografie. V rámci studie byl zjištěn statisticky průkazný vliv fáze laktace na obsahy MK. nejvíce zastoupené byly MK palmitová a olejová. Nejvyšší obsah CLA byl zjištěn uprostřed sledování, v červenci. (cs)
Title
  • The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period
  • The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period (en)
  • The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period (cs)
skos:prefLabel
  • The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period
  • The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period (en)
  • The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00188136!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 128590
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00188136
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk; goat; fatty acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1B8875FCA582]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XIV. konference mladých vědeckých pracovníků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filipčík, Radek
  • Kuchtík, Jan
  • Fojtová, Jitka
  • Králíčková, Šárka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-612-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software