Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to evaluate the effect of stage of lactation on the content of fatty acids in goat milk. The study was carried out on organic farm Olešenka during the year 2011. The experiment involved 9 goats of Brown short-haired breed. Daily feeding ration was based on pasture with the addition of organic oat (0.5 kg per goat). Fatty acids were determinated using gass chromatography. Under the study it was found that the stage of lactation had a significant effect on contents of all monitored fatty acids. In goat milk fat were the most represented palmitic acid (34,49 %) and oleic acid (26,24 %). CLA content was highest (1,01 %) in the middle of monitoring, in July. (en)
- Cílem studie bylo zhodnotit vliv fáze laktace na významné mastné kysleiny (MK)obsažené v kozím mléce. Experiment probíhal v roce 2011 na ekologické farmě Olešenka. Do pokusu bylo vybráno 9 koz plemene hnědá krátkosrstá, od kterých byly v pravidelném intervalu 7x v průběhu laktace odebírány individuální vzorky mléka. MK byly stanoveny v odstředěném tuku pomocí kapilární plynové chromatografie. V rámci studie byl zjištěn statisticky průkazný vliv fáze laktace na obsahy MK. nejvíce zastoupené byly MK palmitová a olejová. Nejvyšší obsah CLA byl zjištěn uprostřed sledování, v červenci.
- Cílem studie bylo zhodnotit vliv fáze laktace na významné mastné kysleiny (MK)obsažené v kozím mléce. Experiment probíhal v roce 2011 na ekologické farmě Olešenka. Do pokusu bylo vybráno 9 koz plemene hnědá krátkosrstá, od kterých byly v pravidelném intervalu 7x v průběhu laktace odebírány individuální vzorky mléka. MK byly stanoveny v odstředěném tuku pomocí kapilární plynové chromatografie. V rámci studie byl zjištěn statisticky průkazný vliv fáze laktace na obsahy MK. nejvíce zastoupené byly MK palmitová a olejová. Nejvyšší obsah CLA byl zjištěn uprostřed sledování, v červenci. (cs)
|
Title
| - The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period
- The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period (en)
- The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period (cs)
|
skos:prefLabel
| - The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period
- The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period (en)
- The content of significant fatty acids in goat milk during the lactation period (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/12:00188136!RIV13-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/12:00188136
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk; goat; fatty acids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XIV. konference mladých vědeckých pracovníků
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filipčík, Radek
- Kuchtík, Jan
- Fojtová, Jitka
- Králíčková, Šárka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |