About: Content of important groups of fatty acids in goat bulk milk.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Sledování se uskutečnilo na eko-farmě dojných koz Olešenka v průběhu roku 2011. Kozy plemene hnědá krátkosrstá byly po celou dobu pokusu chovány na pastvě, během dojení byly přikrmovány bio jadrnou směsí. V průběhu celé laktace (duben až říjen) byly 1x měsíčně odebírány bazénové vzorky kozího mléka. Byl stanoven obsah sušiny a tuku. Tuk byl po odstředění analyzován na obsah jednotlivých mastných kyselin (C10-C18). Po analýze byly dopočítány obsahy jednotlivých skupin mastných kyselin nasycených SFA, nenasycených UFA, mononenasycených MUFA, polynenasycenýh PUFA, n3 a n6 PUFA, konjugované kys. linolové CLA a dále poměry UFA/SFA a PUFAn6/n3. Byly zjištěny nevyrovnané trendy u všech sledvaných skupin MK v průběhu laktace. Nejvíce byla zastoupena skupina nasycených MK.
  • Sledování se uskutečnilo na eko-farmě dojných koz Olešenka v průběhu roku 2011. Kozy plemene hnědá krátkosrstá byly po celou dobu pokusu chovány na pastvě, během dojení byly přikrmovány bio jadrnou směsí. V průběhu celé laktace (duben až říjen) byly 1x měsíčně odebírány bazénové vzorky kozího mléka. Byl stanoven obsah sušiny a tuku. Tuk byl po odstředění analyzován na obsah jednotlivých mastných kyselin (C10-C18). Po analýze byly dopočítány obsahy jednotlivých skupin mastných kyselin nasycených SFA, nenasycených UFA, mononenasycených MUFA, polynenasycenýh PUFA, n3 a n6 PUFA, konjugované kys. linolové CLA a dále poměry UFA/SFA a PUFAn6/n3. Byly zjištěny nevyrovnané trendy u všech sledvaných skupin MK v průběhu laktace. Nejvíce byla zastoupena skupina nasycených MK. (cs)
  • Evaluation of content of fatty acids in goat bulk milk was carried out in organic farm Olešenka during year 2011. Brown short-haired goats were reared on permanent pasture during the whole experiment. Samples of bulk milk were taken once a month during the whole lactation (April - October).In milk samples was determined content of total solids and fat. Fat was centrifuged and than was determined fatty acids profile using gas chromatography. Changes in important groups of fatty acids were evaluated during the lactation period. The most represented group was saturated fatty acids (SFA). (en)
Title
  • Content of important groups of fatty acids in goat bulk milk. (en)
  • Obsah jednotlivých skupin mastných kyselin v bazénových vzorcích kozího mléka
  • Obsah jednotlivých skupin mastných kyselin v bazénových vzorcích kozího mléka (cs)
skos:prefLabel
  • Content of important groups of fatty acids in goat bulk milk. (en)
  • Obsah jednotlivých skupin mastných kyselin v bazénových vzorcích kozího mléka
  • Obsah jednotlivých skupin mastných kyselin v bazénových vzorcích kozího mléka (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00187722!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 155506
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00187722
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • milk; goat; fatty acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CEABA1D6F6E1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků IX.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kuchtík, Jan
  • Konečná, Leona
  • Králíčková, Šárka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-613-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software