About: Impact of locality, variety and nitrogen fertilisation on yield and starch content of potatoes     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Na dvou lokalitách Žabčice a Valečov byly založeny polní pokusy se dvěmi odrůdami s rozdílnou délkou vegetace (raná Karin a poloraná Red Anna) a sedmi variantami hnojení -- kontrolní nehnojená varianta, 100 % močoviny, 80 % močoviny, 60 % močoviny, 100 % UreaStabil, 80 % UreaStabil a 60 % UreaStabil, kdy 100% odpovídalo 90 kg.ha-1 N po odečtení obsahu Nmin v půdě. Výnos hlíz byl statisticky průkazně ovlivněn jak variantou hnojení, tak i odrůdou a lokalitou. Nejvyššího výnosu hlíz (44,0 t.ha-1) varianta 100 % močoviny. Nejnižší výnos (34,3 t.ha-1) byl dle předpokladů zjištěn u kontrolní varianty tj. u varianty bez hnojení minerálním dusíkem. Výnos variant hnojených močovinou s inhibitorem ureázy byl při stejné dávce dusíku většinou nižší než v případě klasické močoviny. Obsah škrobu byl ovlivněn variantou hnojení, odrůdou i lokalitou. Škrobnatost se u variant klasickou močovinou snižovala s klesající dávkou dusíku, u variant s hnojivem UreaStabil kolísal nepravidelně.
  • Na dvou lokalitách Žabčice a Valečov byly založeny polní pokusy se dvěmi odrůdami s rozdílnou délkou vegetace (raná Karin a poloraná Red Anna) a sedmi variantami hnojení -- kontrolní nehnojená varianta, 100 % močoviny, 80 % močoviny, 60 % močoviny, 100 % UreaStabil, 80 % UreaStabil a 60 % UreaStabil, kdy 100% odpovídalo 90 kg.ha-1 N po odečtení obsahu Nmin v půdě. Výnos hlíz byl statisticky průkazně ovlivněn jak variantou hnojení, tak i odrůdou a lokalitou. Nejvyššího výnosu hlíz (44,0 t.ha-1) varianta 100 % močoviny. Nejnižší výnos (34,3 t.ha-1) byl dle předpokladů zjištěn u kontrolní varianty tj. u varianty bez hnojení minerálním dusíkem. Výnos variant hnojených močovinou s inhibitorem ureázy byl při stejné dávce dusíku většinou nižší než v případě klasické močoviny. Obsah škrobu byl ovlivněn variantou hnojení, odrůdou i lokalitou. Škrobnatost se u variant klasickou močovinou snižovala s klesající dávkou dusíku, u variant s hnojivem UreaStabil kolísal nepravidelně. (cs)
  • Field trials were estimated on two localities -- Žabčice and Valečov. Two varieties with different length of maturity (early variety Karin and semi-early variety Red Anna) were used. Observed variants of N fertilising were: control variant, 100 % urea, 80 % urea, 60 % urea, 100 % UreaStabil, 80 % UreaStabil and 60 % UreaStabil, when 100 % means 90 kg.ha-1 N decreased of Nmin content in soil. Yield of tuber was significantly affected by locality, variety and variant of fertilising. The highest yield has variant 100 % urea (44,0 t.ha-1), the lowest yield has control variant (34,3 t.ha-1) i.e. variant without mineral N fertilising. The yield of variants with standard urea was higher than yield of similar variants where urea with urease inhibitor was used. Starch content was significantly affected by al factors (locality, variety and fertilising). When standard urea was used, the starch content decreased with decreasing dose of nitrogen. Starch content in tubers fluctuated irregularly when urea with urease inhibitor was used. (en)
Title
  • Impact of locality, variety and nitrogen fertilisation on yield and starch content of potatoes (en)
  • Vliv lokality, odrůdy a hnojení dusíkem na výnos a obsah škrobu u brambor
  • Vliv lokality, odrůdy a hnojení dusíkem na výnos a obsah škrobu u brambor (cs)
skos:prefLabel
  • Impact of locality, variety and nitrogen fertilisation on yield and starch content of potatoes (en)
  • Vliv lokality, odrůdy a hnojení dusíkem na výnos a obsah škrobu u brambor
  • Vliv lokality, odrůdy a hnojení dusíkem na výnos a obsah škrobu u brambor (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00184941!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI101A184), Z(MSM6215648905)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 177909
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00184941
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • starch content; urease inhibitor; potatoes; yield (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8EEE38C205C1]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXVIII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bubeníčková, Aneta
  • Jůzl, Miroslav
  • Elzner, Petr
  • Drápal, Karel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-601-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software