About: The Qualitative Parameters of Thigh Muscle of Lambs     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo zhodnotit obsah intramuskulárního tuku, hodnotu pH a změnu barvy ve stehenní svalovině (M. quadriceps femoris) jehněčího masa v závislosti na vybraných plemenech, věku zvířat v době porážky a hmotnosti jatečně opracovaného těla. Do pokusu bylo zahrnuto 30 beránků tří plemen ( Suffolk, Oxford Down a Zwartbles). Rozdíly obsahu intramuskulárního tuku byly průkazné (P<0,05) mezi plemeny Zwartbles (1,56 %) a Suffolk (2,93 %), resp. Oxford Down (2,86 %). Také byly prokázány průkazné rozdíly (P<0,05) v obsahu vnitrosvalového tuku mezi skupinami zvířat s odlišným věkem v době porážky. U parametru světlosti L* je naznačena závislost (P>0,05) mezi sledovanými skupinami ve vztahu k typu plemene, věku v době porážky a hmotnosti jatečně opracovaného těla.
  • Cílem práce bylo zhodnotit obsah intramuskulárního tuku, hodnotu pH a změnu barvy ve stehenní svalovině (M. quadriceps femoris) jehněčího masa v závislosti na vybraných plemenech, věku zvířat v době porážky a hmotnosti jatečně opracovaného těla. Do pokusu bylo zahrnuto 30 beránků tří plemen ( Suffolk, Oxford Down a Zwartbles). Rozdíly obsahu intramuskulárního tuku byly průkazné (P<0,05) mezi plemeny Zwartbles (1,56 %) a Suffolk (2,93 %), resp. Oxford Down (2,86 %). Také byly prokázány průkazné rozdíly (P<0,05) v obsahu vnitrosvalového tuku mezi skupinami zvířat s odlišným věkem v době porážky. U parametru světlosti L* je naznačena závislost (P>0,05) mezi sledovanými skupinami ve vztahu k typu plemene, věku v době porážky a hmotnosti jatečně opracovaného těla. (cs)
  • The aim of study was to evaluate the content of intramuscular fat, the value pH and the changes colour parameters of thigh muscle in lamb meat in dependence of selected breeds, age at the time of the slaughter and the weight of carcass. 30 lambs were divided into 3 breeds (Suffolk, Oxford Down and Zwartbles) in the experiment. The content of intramuscular fat in thigh muscle were statistically significantly (P<0.05) between breed Zwartbles (1.56 %) and Suffolk (2.93 %), Oxford Down (2.86 %). (en)
Title
  • The Qualitative Parameters of Thigh Muscle of Lambs (en)
  • Kvalitativní ukazatele stehenní svaloviny jehňat
  • Kvalitativní ukazatele stehenní svaloviny jehňat (cs)
skos:prefLabel
  • The Qualitative Parameters of Thigh Muscle of Lambs (en)
  • Kvalitativní ukazatele stehenní svaloviny jehňat
  • Kvalitativní ukazatele stehenní svaloviny jehňat (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00183209!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 146146
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00183209
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lambs; system CIELab; pH, intramuscular fat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4B56B00DED4E]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelu v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Animal Breeding 2012
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dračková, Eliška
  • Kuchtík, Jan
  • Šubrt, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7157-224-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software