Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo zhodnotit vliv fáze laktace na obsah a zastoupení jednotlivých mastných kyselin (MK) v kozím mléce. Sledování se uskutečnilo v průběhu roku 2011 na ekologické farmě Olešenka. Vzorky mléka byly získány od 9 koz plemene hnědá krátkosrstá koza, přičemž všechny kozy byly na 2. laktaci. V průběhu sledování se denní krmná dávka koz zakládala na pastvě, senu (ad libitum) a minerálním lizu. V průběhu dojení byly přikrmovány jadrným krmivem. Vzorky mléka pro stanovení MK byly odebírány ručně a to v období od dubna do října. Obsah jednotlivých MK v odstředěném tuku byl stanoven pomocí plynové chromatografie. Z výsledků studie především vyplývá, že fáze laktace měla statisticky průkazný vliv na všechny sledované MK v mléčném tuku koz.
- Cílem práce bylo zhodnotit vliv fáze laktace na obsah a zastoupení jednotlivých mastných kyselin (MK) v kozím mléce. Sledování se uskutečnilo v průběhu roku 2011 na ekologické farmě Olešenka. Vzorky mléka byly získány od 9 koz plemene hnědá krátkosrstá koza, přičemž všechny kozy byly na 2. laktaci. V průběhu sledování se denní krmná dávka koz zakládala na pastvě, senu (ad libitum) a minerálním lizu. V průběhu dojení byly přikrmovány jadrným krmivem. Vzorky mléka pro stanovení MK byly odebírány ručně a to v období od dubna do října. Obsah jednotlivých MK v odstředěném tuku byl stanoven pomocí plynové chromatografie. Z výsledků studie především vyplývá, že fáze laktace měla statisticky průkazný vliv na všechny sledované MK v mléčném tuku koz. (cs)
- The aim of the study was to evaluate the effect of stage of lactation on fatty acid profile in goat milk. Sampling was carried out from April to October 2011 on organic farm Olešenka. Samples were obtained from 9 goats of Brown short-haired whilst all these goats were on the second lactation. The daily feeding ration of goats consisted of permanent pasture, hay, mineral lick and during the milking organic oat. The stage of lactation had a significant effect on all fatty acids during the experiment. (en)
|
Title
| - Vliv fáze laktace na obsah a zastoupení mastných kyselin v kozím mléce
- Vliv fáze laktace na obsah a zastoupení mastných kyselin v kozím mléce (cs)
- Effect of stage of lactation on fatty acid profile in goat milk (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv fáze laktace na obsah a zastoupení mastných kyselin v kozím mléce
- Vliv fáze laktace na obsah a zastoupení mastných kyselin v kozím mléce (cs)
- Effect of stage of lactation on fatty acid profile in goat milk (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/12:00182631!RIV12-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/12:00182631
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - goat milk; fatty acid (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kuchtík, Jan
- Fojtová, Jitka
- Králíčková, Šárka
- Filipčík, Jan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |