About: Obohacená a stabilizovaná siláž na bázi pivovarského mláta     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • The essence of a utility model lies in the biotechnological method using suitable adsorbents humidity (malt, wheat bran, etc.), after which a homogeneous zamísení in ensiled brewer's grains in an appropriate ratio is achieved by increasing the solids content in excess of 30%) in which there is no longer to produce and leakage of silage juices, while improving the quality of the fermentation process itself because brewer's grains as protein feed is heavily silážovatelným feed. The essence of the utility model is also suitable in the use of preservatives - in particular chemicals (eg Kemisile) based on organic acids (formic, propionic acid) at a dose of 3-5 l / t respectively. biochemical preparations, which directs the fermentation process and increase the stability of the feed. From research and operational experiments showed that the optimum silage dry matter of fresh brewer's grains and malt sprouts added as sorbent humidity should be at least 30%. The ratio between brewing dregs and malt sprouts calculates according to the dry matter content of grains as they become variable value by technology breweries. Mostly dry grains ranges from 18% to 25%. From the experiments it is clear that when the dry matter of 28% no longer causes the drain and silage juice is no risk of other problems associated with the risk of rupture of the PE bag, which is often caused by softening the PE film. The optimum ratio between dregs and malt sprouts 88:12 is when the resulting solids mixture is above 30% and is excluded silage production and drainage of fluid. (en)
  • Podstata užitného vzoru spočívá v biotechnologické metodě při využití vhodných sorbentů vlhkosti (sladový květ, pšeničné otruby aj.), kterými po homogenním zamísení do silážovaného pivovarské mláta ve vhodném poměru se dosáhne zvýšení obsahu sušiny nad hodnotu 30 %), při které již nedochází k tvorbě a úniku silážních šťáv a zároveň se zlepší kvalita fermentačního procesu, neboť samotné pivovarské mláto jako bílkovinné krmivo je těžce silážovatelným krmivem. Podstata užitného vzoru spočívá dále i ve využívání vhodných konzervačních prostředků -- zejména chemických prostředků (např. Kemisile) na bázi organických kyselin (mravenčí, propionová) v dávce 3-5 litrů/t; popř. biochemických preparátů, kterými se usměrní fermentační proces a zvýší se stabilita krmiva. Z výzkumných a provozních pokusů vyplynulo, že optimální sušina siláže z čerstvého pivovarského mláta a přidaného sladového květu jako sorbentu vlhkosti, by měla být minimálně 30 %. Poměr mezi pivovarským mlátem a sladovým květem se propočítává podle obsahu sušiny mláta, neboť mívá proměnlivou hodnotu podle technologie pivovarů. Většinou se sušina mláta pohybuje v rozmezí od 18 % do 25 %. Z pokusů je zřejmé, že při sušině od 28 % již nedochází k odtoku silážních šťáv a nehrozí ani další problémy spojené s rizikem protržení PE vaku, která je často způsobena změknutím PE fólie. Optimální poměr mezi mlátem a sladovým květem je 88:12, kdy výsledná sušina směsi je nad 30 % a je vyloučena tvorba a odtok silážních tekutin.
  • Podstata užitného vzoru spočívá v biotechnologické metodě při využití vhodných sorbentů vlhkosti (sladový květ, pšeničné otruby aj.), kterými po homogenním zamísení do silážovaného pivovarské mláta ve vhodném poměru se dosáhne zvýšení obsahu sušiny nad hodnotu 30 %), při které již nedochází k tvorbě a úniku silážních šťáv a zároveň se zlepší kvalita fermentačního procesu, neboť samotné pivovarské mláto jako bílkovinné krmivo je těžce silážovatelným krmivem. Podstata užitného vzoru spočívá dále i ve využívání vhodných konzervačních prostředků -- zejména chemických prostředků (např. Kemisile) na bázi organických kyselin (mravenčí, propionová) v dávce 3-5 litrů/t; popř. biochemických preparátů, kterými se usměrní fermentační proces a zvýší se stabilita krmiva. Z výzkumných a provozních pokusů vyplynulo, že optimální sušina siláže z čerstvého pivovarského mláta a přidaného sladového květu jako sorbentu vlhkosti, by měla být minimálně 30 %. Poměr mezi pivovarským mlátem a sladovým květem se propočítává podle obsahu sušiny mláta, neboť mívá proměnlivou hodnotu podle technologie pivovarů. Většinou se sušina mláta pohybuje v rozmezí od 18 % do 25 %. Z pokusů je zřejmé, že při sušině od 28 % již nedochází k odtoku silážních šťáv a nehrozí ani další problémy spojené s rizikem protržení PE vaku, která je často způsobena změknutím PE fólie. Optimální poměr mezi mlátem a sladovým květem je 88:12, kdy výsledná sušina směsi je nad 30 % a je vyloučena tvorba a odtok silážních tekutin. (cs)
Title
  • Obohacená a stabilizovaná siláž na bázi pivovarského mláta
  • Obohacená a stabilizovaná siláž na bázi pivovarského mláta (cs)
  • Enriched and stabilized silage-based brewer's grains (en)
skos:prefLabel
  • Obohacená a stabilizovaná siláž na bázi pivovarského mláta
  • Obohacená a stabilizovaná siláž na bázi pivovarského mláta (cs)
  • Enriched and stabilized silage-based brewer's grains (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/12:00178603!RIV13-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF4027), Z(MSM6215648905)
http://linked.open...cisloPatentuVzoru
  • 23271
http://linked.open...eleniPatentuVzoru
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 155426
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/12:00178603
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dry matter content; brewer's grains; brewer's grains silage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [472236170370]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
  • Prague
http://linked.open...atelePatentuVzoru
  • Úřad průmyslového vlastnictví
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...ydaniPatentuVzoru
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Havlíček, Zdeněk
  • Skládanka, Jiří
  • Zeman, Ladislav
  • Szwedziak, Katarzyna
  • Mikyska, František
  • Šeda, Jan
  • Vyskočil, Ivo
http://linked.open...mniOchranaPatentu
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...uzitiPatentuVzoru
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software