About: Culinary processing ofOlomoucké tvarůžky cheese     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • This activity is within Ingr's days 2011, workshops and conference series in March 2011 held at Mendel university in Brno. (en)
  • Přednáškovou místnost zaplnilo více než dvacet fanoušků silně aromatického sýru. %22Na workshop jsem přišla, protože jsem členem Klubu přátel sýrů a zajímala mě také přednáška o porovnání chemických parametrů olomouckých tvarůžků vzhledem k jejich tvaru,%22 svěřila se osmatřicetiletá mikrobioložka Monika Šostková. Kromě vědeckých přednášek prezentovaných mladými doktorandkami se návštěvníci dozvěděli také o koření, které si mohli na místě ochutnat. Pálivé chilli, česnek ani pepř nemohl labužníkům, zvyklým nasávat pach syrečků, uškodit. %22Očucháváme, oňufáváme, ochutnáváme,%22 prozradil předseda Klubu přátel sýrů Libor Kalhotka, který zároveň akci pořádal. %22Cílem našeho sdružení je provozovat osvětovou činnost a propagací sýrů. Sýry nám velmi chutnají,%22dodal. To se mu na workshopu povedlo. Kromě zrakového a čichového zážitku si účastníci odnesli také zážitek chuťový. Pozvání totiž přijali manželé Poštulkovi z Loštic. Ze svých Lahůdek McTEROZ přivezli na ochutnávku tvarůžkové moučníky. Vdolky, kremrole, štrůdly, šátečky a koláčky mohli přítomní zajíst tvarůžkovou polévku s tvarohem, nebo pomazánkou ze stejné suroviny, které připravil Kalhotka, se svými doktorandkami. Po představení receptů došlo i na slavnostní rozkrojení dortu, jak jinak než s nezaměnitelným pachem. Worshop částečně navázal na středeční přednáškový cyklus Den s mlékem na MENDELU. Obě akce byly součástí semináře o jakosti potravin a potavinových surovin Ingrovy dny na Mendelově univerzitě.
  • Přednáškovou místnost zaplnilo více než dvacet fanoušků silně aromatického sýru. %22Na workshop jsem přišla, protože jsem členem Klubu přátel sýrů a zajímala mě také přednáška o porovnání chemických parametrů olomouckých tvarůžků vzhledem k jejich tvaru,%22 svěřila se osmatřicetiletá mikrobioložka Monika Šostková. Kromě vědeckých přednášek prezentovaných mladými doktorandkami se návštěvníci dozvěděli také o koření, které si mohli na místě ochutnat. Pálivé chilli, česnek ani pepř nemohl labužníkům, zvyklým nasávat pach syrečků, uškodit. %22Očucháváme, oňufáváme, ochutnáváme,%22 prozradil předseda Klubu přátel sýrů Libor Kalhotka, který zároveň akci pořádal. %22Cílem našeho sdružení je provozovat osvětovou činnost a propagací sýrů. Sýry nám velmi chutnají,%22dodal. To se mu na workshopu povedlo. Kromě zrakového a čichového zážitku si účastníci odnesli také zážitek chuťový. Pozvání totiž přijali manželé Poštulkovi z Loštic. Ze svých Lahůdek McTEROZ přivezli na ochutnávku tvarůžkové moučníky. Vdolky, kremrole, štrůdly, šátečky a koláčky mohli přítomní zajíst tvarůžkovou polévku s tvarohem, nebo pomazánkou ze stejné suroviny, které připravil Kalhotka, se svými doktorandkami. Po představení receptů došlo i na slavnostní rozkrojení dortu, jak jinak než s nezaměnitelným pachem. Worshop částečně navázal na středeční přednáškový cyklus Den s mlékem na MENDELU. Obě akce byly součástí semináře o jakosti potravin a potavinových surovin Ingrovy dny na Mendelově univerzitě. (cs)
Title
  • Culinary processing ofOlomoucké tvarůžky cheese (en)
  • Kulinární využití tvarůžků
  • Kulinární využití tvarůžků (cs)
skos:prefLabel
  • Culinary processing ofOlomoucké tvarůžky cheese (en)
  • Kulinární využití tvarůžků
  • Kulinární využití tvarůžků (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00184067!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • O
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 208522
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00184067
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • culinary; cheese; quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [E4AAFCC901ED]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno, Mendelova univerzita v Brně
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jůzl, Miroslav
  • Kalhotka, Libor
  • Šustová, Květoslava
  • Lužová, Táňa
  • Nedomová, Šárka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software