Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Předkládaná práce %22Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad%22 je zaměřena na stanovování náchylnosti nesladovaného ječmene ke gushingu. Gushing byl sledován v období od roku 2009 do roku 2010, celkem bylo vyšetřeno 160 šarží Fusarií infikovaného a neifikovaného nesladovaného ječmene. Zvláštní pozornost byla věnována obsahu deoxynivalenolu a jeho vlivu na přepěňování piva. Ke stanovení gushingu ve sladu a ječmeni byl použit třídenní test Carlsberg. Metoda je založena na předpokladu, že markery přepěňování jsou ve vodě rozpustné, aktivní a rozpustné po povaření a aktivní za podmínek převládajících v pivu. V závěru jsou shrnuty nalezené souvislosti mezi Fusarií infikovaným a neifikovaným ječmenem, obsahem deoxynivalenolu a gushingem piva
- Předkládaná práce %22Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad%22 je zaměřena na stanovování náchylnosti nesladovaného ječmene ke gushingu. Gushing byl sledován v období od roku 2009 do roku 2010, celkem bylo vyšetřeno 160 šarží Fusarií infikovaného a neifikovaného nesladovaného ječmene. Zvláštní pozornost byla věnována obsahu deoxynivalenolu a jeho vlivu na přepěňování piva. Ke stanovení gushingu ve sladu a ječmeni byl použit třídenní test Carlsberg. Metoda je založena na předpokladu, že markery přepěňování jsou ve vodě rozpustné, aktivní a rozpustné po povaření a aktivní za podmínek převládajících v pivu. V závěru jsou shrnuty nalezené souvislosti mezi Fusarií infikovaným a neifikovaným ječmenem, obsahem deoxynivalenolu a gushingem piva (cs)
- The presenting work %22Study of Beer Gushing in malt house Rajhrad%22 is aimed at the determination of gushing tendency of unmalted barley. The beer gushing was observed in the period from 2009 to 2010. There were examinated 160 batches of Fusarium infected and non-infected unmalted barley in total. Particular attention was paid to the contents of deoxynivalenol (DON) and its impact on beer gushing. The three-day Carlsberg test was used for determination of gushing in unmalted barley, which is suitable for malted barley as well. The metod is based on the presumption that overfoaming markers are soluble in water, active and soluble after boiling and active under the conditions prevailing in beer. The conclusion summarizes discovered links between the infected, non-infected barley, deoxynivalenol value and beer gushing. (en)
|
Title
| - Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad
- Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad (cs)
- Study of Beer Gushing in malt house Rajhrad (en)
|
skos:prefLabel
| - Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad
- Problematika gushingu ve sladovně Rajhrad (cs)
- Study of Beer Gushing in malt house Rajhrad (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/11:00183765!RIV12-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/11:00183765
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - barley; mycotoxins; gushing (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Gregor, Tomáš
- Cwiková, Olga
- Los, Josef
- Feigerl, Libor
- Šusta, Jiří
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |