About: Kvalita chleba ovlivněná podílem žitné mouky     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byl sledován vliv podílu žitné mouky chlebové na měrný objem, vlhkost střídy a kyselost pšenično-žitného chleba. Podíl žitné mouky v pečených chlebech se pohyboval od 20 do 50 %. Se zvyšujícím se přídavkem žitné mouky se snižoval měrný objem výrobků, zvyšovala se vlhkost střídy a kyselost chleba. Výrobky byly senzoricky zhodnoceny bodovou stupnicí. Nejlepšího senzorického hodnocení dosáhly pšenično-žitné chleby s přídavkem 40 % a 45 % žitné mouky.
  • Byl sledován vliv podílu žitné mouky chlebové na měrný objem, vlhkost střídy a kyselost pšenično-žitného chleba. Podíl žitné mouky v pečených chlebech se pohyboval od 20 do 50 %. Se zvyšujícím se přídavkem žitné mouky se snižoval měrný objem výrobků, zvyšovala se vlhkost střídy a kyselost chleba. Výrobky byly senzoricky zhodnoceny bodovou stupnicí. Nejlepšího senzorického hodnocení dosáhly pšenično-žitné chleby s přídavkem 40 % a 45 % žitné mouky. (cs)
  • He investigated the effect of the proportion of rye flour in bread specific volume, crumb moisture and acidity of wheat-rye bread. The proportion of rye flour in baked breads ranged from 20 to 50%. With the increasing addition of rye flour with reduced specific volume of products, increasing the moisture and acidity of the bread crumb. The products were evaluated by sensory-point scale. The best sensory evaluation of wheat-rye reached breads with added 40% and 45% rye flour. (en)
Title
  • Kvalita chleba ovlivněná podílem žitné mouky
  • Kvalita chleba ovlivněná podílem žitné mouky (cs)
  • Quality bread influenced proportion of rye flour (en)
skos:prefLabel
  • Kvalita chleba ovlivněná podílem žitné mouky
  • Kvalita chleba ovlivněná podílem žitné mouky (cs)
  • Quality bread influenced proportion of rye flour (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00182880!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 208607
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00182880
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • rye flour; bread; baking test (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [76D9EF15A416]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2011
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kučerová, Jindřiška
  • Šottníková, Viera
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-6013
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software