Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of thesis was to find out what is the difference between the bake characteristics of conventional and oranic grown spelt. Was determined baking quality of samples of the spelt flour (ash content, Falling number, Zeleny test, protein content, wet gluten content and flour water absorption capacity) and then was conducted a baker experiment. Samples of bread were sensorially evaluated by the point method. It was not found out significant difference between organic and conventionally grown spelt, or between individual years. It was found out, that spelt cultivated conventionally and organically does not show large differences in sensoric quality. (en)
- Cílem práce bylo zjistit, zda je rozdíl mezi pekařskými vlastnostmi pšenice špaldy pěstované konvenčně a v bio produkci. Byla zjištěna pekařská jakost vzorků špaldové mouky (obsah popela číslo poklesu, Zelenyho test, obsah N-látek, obsah lepku a vaznost vody moukou) a následně proveden pekařský pokus. Vzorky pečiva byly senzoricky hodnoceny bodovou stupnicí. V hodnocených znacích pekařské jakosti nebyl zjištěn průkazný rozdíl mezi ekologicky a konvenčně vypěstovanou špaldou, ani mezi jednotlivými ročníky. Bylo zjištěno, ţe špalda vypěstovaná konvenčně a ekologicky nevykazuje výrazně velké rozdíly ani v senzorické kvalitě.
- Cílem práce bylo zjistit, zda je rozdíl mezi pekařskými vlastnostmi pšenice špaldy pěstované konvenčně a v bio produkci. Byla zjištěna pekařská jakost vzorků špaldové mouky (obsah popela číslo poklesu, Zelenyho test, obsah N-látek, obsah lepku a vaznost vody moukou) a následně proveden pekařský pokus. Vzorky pečiva byly senzoricky hodnoceny bodovou stupnicí. V hodnocených znacích pekařské jakosti nebyl zjištěn průkazný rozdíl mezi ekologicky a konvenčně vypěstovanou špaldou, ani mezi jednotlivými ročníky. Bylo zjištěno, ţe špalda vypěstovaná konvenčně a ekologicky nevykazuje výrazně velké rozdíly ani v senzorické kvalitě. (cs)
|
Title
| - The quality of bakery products from spelled grown conventionally and organic production (en)
- Kvalita pekařských výrobků ze špaldy vypěstované konvenčně a v bio produkci
- Kvalita pekařských výrobků ze špaldy vypěstované konvenčně a v bio produkci (cs)
|
skos:prefLabel
| - The quality of bakery products from spelled grown conventionally and organic production (en)
- Kvalita pekařských výrobků ze špaldy vypěstované konvenčně a v bio produkci
- Kvalita pekařských výrobků ze špaldy vypěstované konvenčně a v bio produkci (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/11:00181263!RIV12-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/11:00181263
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - organic farming; cereals; spelled; baking test (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kučerová, Jindřiška
- Hřivna, Luděk
- Šottníková, Viera
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |