About: The quality of bakery products from spelled grown conventionally and organic production     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of thesis was to find out what is the difference between the bake characteristics of conventional and oranic grown spelt. Was determined baking quality of samples of the spelt flour (ash content, Falling number, Zeleny test, protein content, wet gluten content and flour water absorption capacity) and then was conducted a baker experiment. Samples of bread were sensorially evaluated by the point method. It was not found out significant difference between organic and conventionally grown spelt, or between individual years. It was found out, that spelt cultivated conventionally and organically does not show large differences in sensoric quality. (en)
  • Cílem práce bylo zjistit, zda je rozdíl mezi pekařskými vlastnostmi pšenice špaldy pěstované konvenčně a v bio produkci. Byla zjištěna pekařská jakost vzorků špaldové mouky (obsah popela číslo poklesu, Zelenyho test, obsah N-látek, obsah lepku a vaznost vody moukou) a následně proveden pekařský pokus. Vzorky pečiva byly senzoricky hodnoceny bodovou stupnicí. V hodnocených znacích pekařské jakosti nebyl zjištěn průkazný rozdíl mezi ekologicky a konvenčně vypěstovanou špaldou, ani mezi jednotlivými ročníky. Bylo zjištěno, ţe špalda vypěstovaná konvenčně a ekologicky nevykazuje výrazně velké rozdíly ani v senzorické kvalitě.
  • Cílem práce bylo zjistit, zda je rozdíl mezi pekařskými vlastnostmi pšenice špaldy pěstované konvenčně a v bio produkci. Byla zjištěna pekařská jakost vzorků špaldové mouky (obsah popela číslo poklesu, Zelenyho test, obsah N-látek, obsah lepku a vaznost vody moukou) a následně proveden pekařský pokus. Vzorky pečiva byly senzoricky hodnoceny bodovou stupnicí. V hodnocených znacích pekařské jakosti nebyl zjištěn průkazný rozdíl mezi ekologicky a konvenčně vypěstovanou špaldou, ani mezi jednotlivými ročníky. Bylo zjištěno, ţe špalda vypěstovaná konvenčně a ekologicky nevykazuje výrazně velké rozdíly ani v senzorické kvalitě. (cs)
Title
  • The quality of bakery products from spelled grown conventionally and organic production (en)
  • Kvalita pekařských výrobků ze špaldy vypěstované konvenčně a v bio produkci
  • Kvalita pekařských výrobků ze špaldy vypěstované konvenčně a v bio produkci (cs)
skos:prefLabel
  • The quality of bakery products from spelled grown conventionally and organic production (en)
  • Kvalita pekařských výrobků ze špaldy vypěstované konvenčně a v bio produkci
  • Kvalita pekařských výrobků ze špaldy vypěstované konvenčně a v bio produkci (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00181263!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 208615
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00181263
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • organic farming; cereals; spelled; baking test (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6F562CABA559]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Úroda
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 2011
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kučerová, Jindřiška
  • Hřivna, Luděk
  • Šottníková, Viera
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0139-6013
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software