About: Effect of consumption of probiotics and synbiotics on the composition of intestinal microflora     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Effect of consumption of probiotics (bifidobacteria- and Lactobacillus acidophilus-containing yogurt) and synbiotics (probiotics with addition prebiotic [inulin]) was carried out using on the composition of microbiota in the human gut our in vivo study. Three groups: P (Probiotic), S (Synbiotic) and K (Control, without yogurt) by 22 healthy adults was used for this experiment. P and S groups had without consumption of probiotics for 10 days (adaptation phase). Then a daily serving of yogurt for 21 days. Control group without consumed of yogurt during of experiment. Fecal samples were collected at days: 0 (the end of adaptation phase), 7, 14, 21 (yogurt consumption) and 26, 28 (wash out period). The results of the study suggest that the human fecal bacterial community could be altered by consumption yogurt. After consumption of prebiotics/synbiotics increased counts of LAB, including Lactobacillus acidpophilus and bifidobakteria respectively. The bigest increase of bacterial counts between zero and 14th day of an experiment was observed in the species L. acidophilus. The same was true regarding the genus Bifidobacterium, where the addition of inulin indicated growth support. The group synbioitc is inhibited growth of E. coli during consumption. In this regard, our experiment confirmed the previous data that bifidobacteria can act antagonistic toward some genera of pathogenic bacteria. (en)
  • Studie in vivo byla provedena s cílem zjistit vliv konzumace probiotik a probiotik s přídavkem prebiotika (inulin) na složení mikroflóry v lidském střevě. Pro experiment byly sestaveny tři pokusné skupiny: P (probiotická), S (synbiotická) a K (kontrolní) po 22 zdravých probandech. Skupiny P a S po 10denní adaptační fázi (omezen příjem probiotik) konzumovaly jogurty obsahující bifidobakterie a Lactobacillus acidophilus 1 porci denně po dobu 21 dní. U skupiny K byl po celou dobu pokusu omezen příjem probiotik. Vzorky stolice byly odebrány skupinám celkem v 6ti časových intervalech před 0. den, během konzumace 7., 14., 21. den a po období požití jogurtu 26., 28. den. Výsledky této studie naznačují, že mikrobiální osídlení trávicího traktu člověka se může měnit vlivem konzumace jogurtu. Během konzumace došlo k prokazatelnému navýšení u počtu BMK (vč. LA a BIFI). Synbiotikum se nejvíce projevilo u stanovení počtu druhu Lactobacillus acidophilus a u bifidobaktérií, kde přídavek inulinu naznačuje podpůrný růst. U skupin P a S došlo k potlační růstu E. coli v době konzumace. Podle předchozích studií mohou být bifidobakterie antagonisty vůči některým rodům patogenních baktérií.
  • Studie in vivo byla provedena s cílem zjistit vliv konzumace probiotik a probiotik s přídavkem prebiotika (inulin) na složení mikroflóry v lidském střevě. Pro experiment byly sestaveny tři pokusné skupiny: P (probiotická), S (synbiotická) a K (kontrolní) po 22 zdravých probandech. Skupiny P a S po 10denní adaptační fázi (omezen příjem probiotik) konzumovaly jogurty obsahující bifidobakterie a Lactobacillus acidophilus 1 porci denně po dobu 21 dní. U skupiny K byl po celou dobu pokusu omezen příjem probiotik. Vzorky stolice byly odebrány skupinám celkem v 6ti časových intervalech před 0. den, během konzumace 7., 14., 21. den a po období požití jogurtu 26., 28. den. Výsledky této studie naznačují, že mikrobiální osídlení trávicího traktu člověka se může měnit vlivem konzumace jogurtu. Během konzumace došlo k prokazatelnému navýšení u počtu BMK (vč. LA a BIFI). Synbiotikum se nejvíce projevilo u stanovení počtu druhu Lactobacillus acidophilus a u bifidobaktérií, kde přídavek inulinu naznačuje podpůrný růst. U skupin P a S došlo k potlační růstu E. coli v době konzumace. Podle předchozích studií mohou být bifidobakterie antagonisty vůči některým rodům patogenních baktérií. (cs)
Title
  • Effect of consumption of probiotics and synbiotics on the composition of intestinal microflora (en)
  • Vliv konzumace probiotik a synbiotik na složení střevní mikroflóry
  • Vliv konzumace probiotik a synbiotik na složení střevní mikroflóry (cs)
skos:prefLabel
  • Effect of consumption of probiotics and synbiotics on the composition of intestinal microflora (en)
  • Vliv konzumace probiotik a synbiotik na složení střevní mikroflóry
  • Vliv konzumace probiotik a synbiotik na složení střevní mikroflóry (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00180491!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 238906
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00180491
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • probiotics; human intestinal tract; microbial community; prebiotics; synbiotics (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [48A0FC2FF8E6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet 2011 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Komprda, Tomáš
  • Sládková, Pavla
  • Kolářová, Miroslava
  • Rožnovská, Doubravka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-563-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software