Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem bylo zjistit, jak receptura (pšeničná mouka hladká světlá T 530, kvasnice, sůl, olej, zlepšující přípravek GKB-220) ovlivňují RMT test a pomocí senzorické analýzy zjistit spotřebitelské preference, přínos a využití v pekařském průmyslu. V každé receptuře byl změněn podíl suroviny (kvasnice, sůl a olej) v rozsahu + (-) 10% oproti standardu. Byly prokázány rozdíly mezi vzorky s různou recepturou, rozdíly nebyly způsobeny použitou moukou, ale ostatními surovinami. Z pohledu spotřebitele byly vzorky s vyšším podílem měněných surovin hodnoceny kladněji než standard, avšak tyto nepatrné změny v receptuře znamenaly vyšší náklady na výrobu pečiva.
- Cílem bylo zjistit, jak receptura (pšeničná mouka hladká světlá T 530, kvasnice, sůl, olej, zlepšující přípravek GKB-220) ovlivňují RMT test a pomocí senzorické analýzy zjistit spotřebitelské preference, přínos a využití v pekařském průmyslu. V každé receptuře byl změněn podíl suroviny (kvasnice, sůl a olej) v rozsahu + (-) 10% oproti standardu. Byly prokázány rozdíly mezi vzorky s různou recepturou, rozdíly nebyly způsobeny použitou moukou, ale ostatními surovinami. Z pohledu spotřebitele byly vzorky s vyšším podílem měněných surovin hodnoceny kladněji než standard, avšak tyto nepatrné změny v receptuře znamenaly vyšší náklady na výrobu pečiva. (cs)
- The aim was detect as different bread formulas (ground wheat flour T 530, yeast. salt, oil, improver GKB-220) influence results of RMT test and by help of sensory analysis discover consumer preferences and posible benefit and use in baker industry. In each formula, there was altered the rate of an appropriate raw material (yeast, salt and oil) in the range of + (-) 10 % compared with the standard. The most evident differences among the samples with higher rate of altered raw materials were evaluated as the best. (en)
|
Title
| - The effect of bread formula on evaluating rapid mix test
- The effect of bread formula on evaluating rapid mix test (en)
- The effect of bread formula on evaluating rapid mix test (cs)
|
skos:prefLabel
| - The effect of bread formula on evaluating rapid mix test
- The effect of bread formula on evaluating rapid mix test (en)
- The effect of bread formula on evaluating rapid mix test (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/11:00174588!RIV12-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/11:00174588
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - raw materials; sensory analysis; Rapid mix test (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Potravinárstvo - Food Science (elektronická verze)
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dvořáková, Petra
- Kráčmar, Stanislav
- Kučerová, Jindřiška
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |