About: EFFECT OF ENZYMES ON THE QUALITY OF WINE     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this thesis, the influence of enzymes on the quality of wines. For the evaluation of red wine varieties of St. Laurent, came from Habán cellars were used two types of enzymes and Rapidase Maxifruit and Rapidase Excolor. The results of objective measurement of color is evident that in wines with enzyme Rapidase Maxifruit increase the level of red color, which would correspond to one of its functions. Lower readings in the composite sample can again be explained by a different technology. We can say that enzymes are not as significant an impact on the tint, but rather affect the color saturation, which appears after four months as orange violet. Of all the measured values by spectrophotometry shows that not much difference between the two enzymes used, but the big changes are more in the course of maturation. Enzymes Rapidase Maxifurit Rapidase Excolor and positively affect the color, which is probably due to a higher proportion of extracted dyes, which are typical for red wine. (en)
  • V této práci byl sledován vliv enzymů na kvalitu vín. Pro hodnocení červeného vína odrůdy Svatovavřinecké, z Habánských sklepů byly použity dva typy enzymů a Rapidase Maxifruit a Rapidase Excolor. Z výsledků objektivního měření barvy je zřejmé, že s vína s použitím enzymu Rapidase Maxifruit podpořili zvýšení úrovně červené barvy, která by odpovídala jedné z jeho vlstnosti. Můžeme říci, že použití enzymů, nemá tak významný dopad na odstín, ale má vliv na sytost barev.
  • V této práci byl sledován vliv enzymů na kvalitu vín. Pro hodnocení červeného vína odrůdy Svatovavřinecké, z Habánských sklepů byly použity dva typy enzymů a Rapidase Maxifruit a Rapidase Excolor. Z výsledků objektivního měření barvy je zřejmé, že s vína s použitím enzymu Rapidase Maxifruit podpořili zvýšení úrovně červené barvy, která by odpovídala jedné z jeho vlstnosti. Můžeme říci, že použití enzymů, nemá tak významný dopad na odstín, ale má vliv na sytost barev. (cs)
Title
  • EFFECT OF ENZYMES ON THE QUALITY OF WINE (en)
  • Vliv enzymů na kvalitu vín
  • Vliv enzymů na kvalitu vín (cs)
skos:prefLabel
  • EFFECT OF ENZYMES ON THE QUALITY OF WINE (en)
  • Vliv enzymů na kvalitu vín
  • Vliv enzymů na kvalitu vín (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00174292!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 238824
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00174292
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • red wine; colour,; enzymes (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [97144C5A92A5]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Potravinárstvo - Food Science (elektronická verze)
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 5
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Gregor, Tomáš
  • Kučerová, Jindřiška
  • Šottníková, Viera
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1337-0960
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software