About: THE EFFECT OF BIOLOGICAL ADDITIVES ON AEROBIC STABILITY OF ALFALFA SILAGE     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The experiment examined the effect of biological additives on aerobic stability of alfalfa silage. It was carried out in three variants. It was a control sample and two samples with the addition of bio-additives. As an additive biological agents were used Biomax GP containing Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus pentosus and Lallemand SAS - MA 26/4U containing Propionibacterium acidipropionici, Pediococcus sp. The experiment was compared with the untreated control silage. The application of additives was carried out according to manufacturer's instructions. Additive Lallemand SAS - MA 26/4U had a positive impact on the secondary fermentation. It proved to be but a negative effect on the primary fermentation. The microbiological analysis were monitored by lactic acid bacteria, bacteria of families Enterobacteriaceae, yeasts and moulds. (en)
  • V pokusu byl sledován vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže. Byl proveden ve třech variantách. Jednalo se o kontrolní vzorek a dva vzorky s přídavkem biologických aditiv. Jako biologické aditivum byly použity přípravky Biomax GP, který obsahoval Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus pentosus a Lallemand SAS -- MA 26/4U, obsahující Propionibacterium acidipropionici, Pediococcus sp. Pokus byl porovnáván s neošetřenou kontrolní siláží. Aplikace aditiv byla provedena dle pokynů výrobce. Aditivum Lallemand SAS -- MA 26/4U mělo pozitivní vliv na sekundární fermentaci. Projevil se ale negativní vliv na primární fermentaci. V rámci mikrobiologických analýz byly sledovány bakterie mléčného kvašení, bakterie čeledi Enterobacteriaceae, kvasinky a plísně.
  • V pokusu byl sledován vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže. Byl proveden ve třech variantách. Jednalo se o kontrolní vzorek a dva vzorky s přídavkem biologických aditiv. Jako biologické aditivum byly použity přípravky Biomax GP, který obsahoval Pediococcus pentosaceus, Lactobacillus pentosus a Lallemand SAS -- MA 26/4U, obsahující Propionibacterium acidipropionici, Pediococcus sp. Pokus byl porovnáván s neošetřenou kontrolní siláží. Aplikace aditiv byla provedena dle pokynů výrobce. Aditivum Lallemand SAS -- MA 26/4U mělo pozitivní vliv na sekundární fermentaci. Projevil se ale negativní vliv na primární fermentaci. V rámci mikrobiologických analýz byly sledovány bakterie mléčného kvašení, bakterie čeledi Enterobacteriaceae, kvasinky a plísně. (cs)
Title
  • THE EFFECT OF BIOLOGICAL ADDITIVES ON AEROBIC STABILITY OF ALFALFA SILAGE (en)
  • Vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže
  • Vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže (cs)
skos:prefLabel
  • THE EFFECT OF BIOLOGICAL ADDITIVES ON AEROBIC STABILITY OF ALFALFA SILAGE (en)
  • Vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže
  • Vliv biologických aditiv na aerobní stabilitu vojtěškové siláže (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/11:00168609!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648905)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 238751
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/11:00168609
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • silage; aerobic stability; bacterium of lactic fermentation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8E2B27302E3A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník z mezinárodní vědecké konference Výživa zvířat 2011
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Kalhotka, Libor
  • Mlejnková, Veronika
  • Žváčková, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87415-10-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software