About: Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem pokusu bylo zjistit hodnoty intramuskulárního tuku jatečných prasat testované hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D. Laboratorně stanovená hodnota obsahu intramuskulárního tuku u pokusných jatečných prasat (n=30) byla 2,71 %, což vypovídá o velmi dobrých chuťových vlastností vepřového masa, jelikož na základě degustačních testů se doporučuje 2,5% podíl intramuskulárního tuku v nejdelším zádovém svalu. U vepříků byly zaznamenány v našem sledování vyšší naměřené hodnoty oproti prasničkám. U vepříků byl stanoven 2,9% obsah intramuskulárního tuku na rozdíl od prasniček, kde to činilo 2,53 %.
  • Cílem pokusu bylo zjistit hodnoty intramuskulárního tuku jatečných prasat testované hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D. Laboratorně stanovená hodnota obsahu intramuskulárního tuku u pokusných jatečných prasat (n=30) byla 2,71 %, což vypovídá o velmi dobrých chuťových vlastností vepřového masa, jelikož na základě degustačních testů se doporučuje 2,5% podíl intramuskulárního tuku v nejdelším zádovém svalu. U vepříků byly zaznamenány v našem sledování vyšší naměřené hodnoty oproti prasničkám. U vepříků byl stanoven 2,9% obsah intramuskulárního tuku na rozdíl od prasniček, kde to činilo 2,53 %. (cs)
  • The aim of the study was to find intramuscular fat values of tested carcass pig hybrid combination (CLW x CL) x D. Determined value of intramuscular fat content in a laboratory reached 2.71 % in tested carcass pigs (n=30) which predicates very good gustative characters of pork because a recommended level of intramuscular fat in MLLT based on tasting tests is 2.5 %. In our study hogs reached higher levels of intramuscular fat in comparison with gilts. A content of intramuscular fat was determined on a level of 2.9% in hogs in comparison with gilts which reached 2.53%. (en)
Title
  • Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D
  • Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D (cs)
  • A content of intramuscular fat in hybrid carcass pigs (CLW x CL) x D (en)
skos:prefLabel
  • Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D
  • Obsah intramuskulárního tuku jatečných prasat hybridní kombinace (ČBU x ČL) x D (cs)
  • A content of intramuscular fat in hybrid carcass pigs (CLW x CL) x D (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/10:00160369!RIV15-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 276055
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/10:00160369
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • hog; intramuscular fat; pig; gilt (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [BF22D46419BC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Mendelu
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Šlechtění na masnou užitkovost a aktuální otázky produkce jatečných zvířat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Čechová, Marie
  • Hadaš, Zdeněk
  • Sládek, Libor
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelu
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-430-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software