About: Využití termovizních metod při posuzování vlivu mikrovlnného zářiče na zvyšování teploty v jeho okolí     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo posoudit vliv elektromagnetického zářiče na zvyšování teploty ve svém bezprostředním okolí a to s využitím termovizních metod. Jako mikrovlnného zářiče bylo pro tento účel využito mobilního telefonu. Zvyšování teploty bylo poté pomocí termovizní kamery zaznamenáváno a to v časovém intervalu 25 minut. Pro zjištění vlivu mikrovlnného zářičem na teplotu v bezprostřdním okolí byl figurant snímán s vypnutým i zapnutým telefonem. Telefon byl poté snímán i samostatně a to jak v zapnutém, tak i vypnutém stavu. Měření bylo třikrát opakováno. Naměřené hodnoty byly poté statisticky vyhodnoceny. Výsledky ukázaly, že teplota v bezprostředním okolí samostatně stojícího zapnutého mikrovlnného zářiče může vzrůst až o 2,3 °C. V případě ohřevu lidské tkáně až o 1,5 °C. Pomocí regresní analýzy bylo zjištěno, že přírůstek teploty činil přibližně 0,06 °C za jednu minutu a to s koeficientem determinace R2 = 1, potažmo R2 = 0,96.
  • Cílem práce bylo posoudit vliv elektromagnetického zářiče na zvyšování teploty ve svém bezprostředním okolí a to s využitím termovizních metod. Jako mikrovlnného zářiče bylo pro tento účel využito mobilního telefonu. Zvyšování teploty bylo poté pomocí termovizní kamery zaznamenáváno a to v časovém intervalu 25 minut. Pro zjištění vlivu mikrovlnného zářičem na teplotu v bezprostřdním okolí byl figurant snímán s vypnutým i zapnutým telefonem. Telefon byl poté snímán i samostatně a to jak v zapnutém, tak i vypnutém stavu. Měření bylo třikrát opakováno. Naměřené hodnoty byly poté statisticky vyhodnoceny. Výsledky ukázaly, že teplota v bezprostředním okolí samostatně stojícího zapnutého mikrovlnného zářiče může vzrůst až o 2,3 °C. V případě ohřevu lidské tkáně až o 1,5 °C. Pomocí regresní analýzy bylo zjištěno, že přírůstek teploty činil přibližně 0,06 °C za jednu minutu a to s koeficientem determinace R2 = 1, potažmo R2 = 0,96. (cs)
  • The aim of work is assessment of influence of microwave emitter to increase of temperature in surrounding area. The mobile telephone was used as a microwave emitter. Increase of the temperature is recorded with use of infrared thermal camera. The time for record was 25 minutes. The temperature was recorded on the skin of figurant. The first test was with a switched on mobile telephone, the second test was with a switched off mobile telephone. The temperature of standalone mobile telephone was recorded, too. Data was analyzed with the aid of statistical methods. Results of measurement showed that temperature in the surrounding area was increased. In case of standalone switch on mobile telephone was increment of temperature 2,3 °C and in case of switch on mobile telephone on the skin of human was increment of temperature 1,5 °C. Increment of temperature was 0,06 °C in one minute. Coefficient determination was R2 = 1 or R2 = 0,96. (en)
Title
  • Využití termovizních metod při posuzování vlivu mikrovlnného zářiče na zvyšování teploty v jeho okolí
  • The use of thermovision method for assessment of influence of microwave emitter to increase of temperature in surrounding area (en)
  • Využití termovizních metod při posuzování vlivu mikrovlnného zářiče na zvyšování teploty v jeho okolí (cs)
skos:prefLabel
  • Využití termovizních metod při posuzování vlivu mikrovlnného zářiče na zvyšování teploty v jeho okolí
  • The use of thermovision method for assessment of influence of microwave emitter to increase of temperature in surrounding area (en)
  • Využití termovizních metod při posuzování vlivu mikrovlnného zářiče na zvyšování teploty v jeho okolí (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/10:00156810!RIV12-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3140)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 297866
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/10:00156810
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • mobile telephone; infrared thermal camera; temperature (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4BF084BE006B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Najnovšie trendy v pol'nohospodárstve v strojárstve a v odpadovom hospodárstve
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Trávníček, Petr
  • Mareček, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovak University of Agriculture, Faculty of Engineering
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-0376-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software