About: Senzorické hodnocení svaloviny kapra obecného     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to investigate if there are any sensorial characteristics changes of meat of common carps before and after winter storage. During the experiment there were evaluated samples of fishes fished out in autumn and then samples after approximately seven weeks of winter storage. The sensory evaluation has been made by educated evaluators. They assessed smell intensity and suavity, texture, juiciness, and flavour intensity and palatability. Statistics analysis of our results concluded in the fact winter storage had positive influence on sensory characteristics of carp's meat. To develop methodology of this sensory evaluation was part of our experiment too. (en)
  • Cílem práce bylo zjistit, zda jsou senzorické vlastnosti rybího masa ovlivněny při srovnatelném způsobu hospodaření a stejném původu násady ryb prostředím konkrétního rybníka a zda dochází ke statisticky významným změnám senzorických vlastností svaloviny kapra obecného sádkováním. Vzorky ryb získané z výlovu tří rybníků (podzim 2007) a následně po jejich sádkování (cca 7 týdnů) byly hodnoceny v lednu 2008. Hodnocení prováděli školení hodnotitelé. Hodnotila se intenzita vůně, příjemnost vůně, textura v ústech, šťavnatost, intenzita chuti a příjemnost chuti. Statisticky významné rozdíly (P>0,05) mezi rybníky byly prokázány při výlovu, což bylo způsobeno nízkým hodnocením rybníku č. 3. Statisticky významné rozdíly mezi hodnotami některých deskriptorů (intenzita vůně, příjemnost vůně, šťavnatost, příjemnost chuti) zjištěných po výlovu již po sádkování prokázány nebyly. Hodnoty deskriptorů mezi rybníky jsou tedy pozitivně ovlivněny sádkováním.
  • Cílem práce bylo zjistit, zda jsou senzorické vlastnosti rybího masa ovlivněny při srovnatelném způsobu hospodaření a stejném původu násady ryb prostředím konkrétního rybníka a zda dochází ke statisticky významným změnám senzorických vlastností svaloviny kapra obecného sádkováním. Vzorky ryb získané z výlovu tří rybníků (podzim 2007) a následně po jejich sádkování (cca 7 týdnů) byly hodnoceny v lednu 2008. Hodnocení prováděli školení hodnotitelé. Hodnotila se intenzita vůně, příjemnost vůně, textura v ústech, šťavnatost, intenzita chuti a příjemnost chuti. Statisticky významné rozdíly (P>0,05) mezi rybníky byly prokázány při výlovu, což bylo způsobeno nízkým hodnocením rybníku č. 3. Statisticky významné rozdíly mezi hodnotami některých deskriptorů (intenzita vůně, příjemnost vůně, šťavnatost, příjemnost chuti) zjištěných po výlovu již po sádkování prokázány nebyly. Hodnoty deskriptorů mezi rybníky jsou tedy pozitivně ovlivněny sádkováním. (cs)
Title
  • Senzorické hodnocení svaloviny kapra obecného
  • Senzorické hodnocení svaloviny kapra obecného (cs)
  • Senzory evaluation of carp meat (en)
skos:prefLabel
  • Senzorické hodnocení svaloviny kapra obecného
  • Senzorické hodnocení svaloviny kapra obecného (cs)
  • Senzory evaluation of carp meat (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/09:00154486!RIV12-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG60066), V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 340838
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/09:00154486
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • juiciness; textural properties; smell; sensory analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [50808E342CAD]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 6/2009
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mareš, Jan
  • Jarošová, Alžbeta
  • Šustek, Martin
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software