About: Změny dojivosti a základních parametrů organického ovčího mléka u trojplemenných kříženek s převažujícím podílem plemene Lacaune v závislosti na stadiu laktace     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo zhodnocení vlivu fáze laktace na dojivost a chemické složení organického ovčího mléka. sledování bylo prováděno na ekologické farmě dojných ovcí, kříženek plemen lacaune, východofríská ovce a zušlechtěná valaška. Odběry mléka byly uskutečněny pětkrát v průběhu laktace. Byl prokázán statisticky vysoce průkazný rozdíl v obsahu základních komponent organického ovčího mléka v závislosti na stádiu laktace a rovněž vysoce průkazný vliv fáze laktace na dojivost. Byla zjištěna průměrná denní dojivost 0,67 l, organické ovčí mléko obsahovalo v průměru 18,04 % sušiny, 6,61 % tuku, 6,05 % bílkovin, 4,45 % kaseinu a 4,67 % laktózy.
  • Cílem práce bylo zhodnocení vlivu fáze laktace na dojivost a chemické složení organického ovčího mléka. sledování bylo prováděno na ekologické farmě dojných ovcí, kříženek plemen lacaune, východofríská ovce a zušlechtěná valaška. Odběry mléka byly uskutečněny pětkrát v průběhu laktace. Byl prokázán statisticky vysoce průkazný rozdíl v obsahu základních komponent organického ovčího mléka v závislosti na stádiu laktace a rovněž vysoce průkazný vliv fáze laktace na dojivost. Byla zjištěna průměrná denní dojivost 0,67 l, organické ovčí mléko obsahovalo v průměru 18,04 % sušiny, 6,61 % tuku, 6,05 % bílkovin, 4,45 % kaseinu a 4,67 % laktózy. (cs)
  • The main aim of the study was the evaluation of the effect of the stage of lactation on milk yield and chemical composition (total solids (TS), fat (F), protein (P), caseine (C) and lactose (L)) of organic sheep milk. The study was carried out on organic sheep farm where were reared the crossbreeds (n = 79) of Lacaune, East Friesian and Improwed Wallachian breeds. The milk recordings and samplings were carried out five times during the whole lactation. The stage of lactation had a highly significant effect on milk yield and contents of all milk components under study. The average daily milk yield was 0.67 l whilst the average contents of TS, F, P, C and L were 18.04%, 6.61%, 6.05%, 4.45% and 4.67%. The contents of TS gradually grew during lactation, whereas the contents of L radually decreased. The contents of F, P and C were slightly variable during lactation, however in the end of lactation were found the tendency of growing of contents of F, P and C. The daily milk yield was relatively stable till the 120th day of lactation, however afterwards was found the decline of daily milk yield till the end of lactation. (en)
Title
  • Změny dojivosti a základních parametrů organického ovčího mléka u trojplemenných kříženek s převažujícím podílem plemene Lacaune v závislosti na stadiu laktace
  • Změny dojivosti a základních parametrů organického ovčího mléka u trojplemenných kříženek s převažujícím podílem plemene Lacaune v závislosti na stadiu laktace (cs)
  • Changes in Milk Yield and Basic Parameters of Sheep Milk in Crossbreeds with Dominant Share of Lacaune Breed Depending on The Stage Lactation (en)
skos:prefLabel
  • Změny dojivosti a základních parametrů organického ovčího mléka u trojplemenných kříženek s převažujícím podílem plemene Lacaune v závislosti na stadiu laktace
  • Změny dojivosti a základních parametrů organického ovčího mléka u trojplemenných kříženek s převažujícím podílem plemene Lacaune v závislosti na stadiu laktace (cs)
  • Changes in Milk Yield and Basic Parameters of Sheep Milk in Crossbreeds with Dominant Share of Lacaune Breed Depending on The Stage Lactation (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/09:00150316!RIV12-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH91271), V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 353310
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/09:00150316
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • composition of milk; sheep milk; stage of lactation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [389DF0D4B260]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet '09 Agro : proceedings of International Ph.D. students conference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kuchtík, Jan
  • Konečná, Leona
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-352-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software