About: Vliv diferencovaného přídavku močoviny na fermentační charakteristiky LKS siláže kukuřice.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku močoviny na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží z mechanicky upravených kukuřičných palic s listeny a porovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Močovina byla k materiálu pošrotovaných olistěných palic aplikována homogenně v dávce 2,5 kg. resp. 5 kg.t-1. Byl zjištěn pozitivní vliv přídavku močoviny na produkci kyseliny mléčné, na celkovou volnou titrační kyselost a snížení obsahu kyseliny octové. V obsahu etanolu nebyla redukce ve srovnání s kontrolní siláží potvrzena. V močovinou ošetřených silážích LKS byla prokázána nižší ztráta sušiny ve srovnání s kontrolní siláží.
  • Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku močoviny na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží z mechanicky upravených kukuřičných palic s listeny a porovnání s neošetřenou kontrolní siláží. Močovina byla k materiálu pošrotovaných olistěných palic aplikována homogenně v dávce 2,5 kg. resp. 5 kg.t-1. Byl zjištěn pozitivní vliv přídavku močoviny na produkci kyseliny mléčné, na celkovou volnou titrační kyselost a snížení obsahu kyseliny octové. V obsahu etanolu nebyla redukce ve srovnání s kontrolní siláží potvrzena. V močovinou ošetřených silážích LKS byla prokázána nižší ztráta sušiny ve srovnání s kontrolní siláží. (cs)
  • In the experiment was the effect of urea supplementation on the fermentation quality of crushed maize ears by comparing with the untreated control (A). The addition of urea (B a C) in our experiment conditions increased not statistically significantly the pH value (3.82+-0.007, resp. 3.82+-0.025) in comparison with control silage. The urea supplementation (%22B%22) increased significantly the contents of lactic acid (4.624+-0.0795 %/kg DM), acetic acid (1.539+-0.0280 % /kg DM), sum of acids (6.163+-0.091 % DM) and not decreased in the trial the ethanol content. The supplementastion of urea has a positive effect in reduction on the loss of dry mater (6.08 % resp. 5.12 %) in comparison with control silage (8.08 %). (en)
Title
  • Vliv diferencovaného přídavku močoviny na fermentační charakteristiky LKS siláže kukuřice.
  • Vliv diferencovaného přídavku močoviny na fermentační charakteristiky LKS siláže kukuřice. (cs)
  • EFFECT OF DIFFERENT SUPPLEMENTATION OF UREA ON THE FERMENTATION CHARACTERISTICS OF CRUSHED MAIZE EARS SILAGE (en)
skos:prefLabel
  • Vliv diferencovaného přídavku močoviny na fermentační charakteristiky LKS siláže kukuřice.
  • Vliv diferencovaného přídavku močoviny na fermentační charakteristiky LKS siláže kukuřice. (cs)
  • EFFECT OF DIFFERENT SUPPLEMENTATION OF UREA ON THE FERMENTATION CHARACTERISTICS OF CRUSHED MAIZE EARS SILAGE (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/09:00145933!RIV10-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QH71041), Z(MSM6215648905)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349197
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/09:00145933
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • silage making; crushed maize ears; fermentation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [710DC6D92E80]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník konference VIII. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Doležal, Jan
  • Szwedziak, Katarzyna
  • Poštulka, Roman
  • Vyskočil, Ivo
  • Pyrochta, Václav
  • Tukiendorf, Marek
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-065-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software