About: Výskyt mikroorganismů s dekarboxylázovou aktivitou v sýrech     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Health safety and food quality can be affected by biogenic amines, the products of some microorganisms in cheeses. This work was oriented on creating of isolates collection of microorganisms from cheeses able to produce biogenic amines. The range of various kinds cheeses samples of national or foreign production were used for isolation. Determination of decarboxylase activity by separed isolates plated method and tube cultivated method using MDA bujon and MDA agar were used for orientation. decarboxylated activity of both mentioned cultivated media demonstrates in colorreaction accompanying pH changes. More than 70 isolates with positive reaction were obtained in total.The collection of isolates was further reduced on 48 isolates, for next determinations and study. (en)
  • Zdravotní nezávadnost a jakost potravin může být ovlivněna i biogenními aminy, produkty některých mikroorganismů přítomných v sýrech.Tato práce byla zaměřena na vytvoření souboru izolátů mikroorganismů ze sýrů schopných tvořit biogenní aminy. na izolace byla použita řada vzorků různých sýrů domácí i zahraniční výroby. Pro orientační stanovení dekarboxylázové aktivity u jednotlivě získaných izolátů byla použita plotnová a zkumavková kultivační metoda za použití MDA bujónu a MDA agaru. U obou uvedených živných médií se dekarboxylázová aktivita projevuje barevnou reakcí provázející změnu pH. Celkem bylo získáno více jak 70 izolátů a pozitivní reakcí. Soubor izolátů byl dále zúžen na 48 izolátů, u kterých budou provedena další stanovení a případně použita pro další práce.
  • Zdravotní nezávadnost a jakost potravin může být ovlivněna i biogenními aminy, produkty některých mikroorganismů přítomných v sýrech.Tato práce byla zaměřena na vytvoření souboru izolátů mikroorganismů ze sýrů schopných tvořit biogenní aminy. na izolace byla použita řada vzorků různých sýrů domácí i zahraniční výroby. Pro orientační stanovení dekarboxylázové aktivity u jednotlivě získaných izolátů byla použita plotnová a zkumavková kultivační metoda za použití MDA bujónu a MDA agaru. U obou uvedených živných médií se dekarboxylázová aktivita projevuje barevnou reakcí provázející změnu pH. Celkem bylo získáno více jak 70 izolátů a pozitivní reakcí. Soubor izolátů byl dále zúžen na 48 izolátů, u kterých budou provedena další stanovení a případně použita pro další práce. (cs)
Title
  • Výskyt mikroorganismů s dekarboxylázovou aktivitou v sýrech
  • Výskyt mikroorganismů s dekarboxylázovou aktivitou v sýrech (cs)
  • Occurence of microorganisms with decarboxylase activity in cheeses (en)
skos:prefLabel
  • Výskyt mikroorganismů s dekarboxylázovou aktivitou v sýrech
  • Výskyt mikroorganismů s dekarboxylázovou aktivitou v sýrech (cs)
  • Occurence of microorganisms with decarboxylase activity in cheeses (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/09:00144993!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08069), V, Z(MSM2672286101)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 116
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 350450
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/09:00144993
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cultivating methods; decaboxylasa-positive microorganisms; decarboxylation; biogenic amines; cheeses (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7048EDE2B2C4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy-Zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 116
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Havlíková, Šárka
  • Kalhotka, Libor
  • Kvasničková, Eva
  • Černý, Vladimír
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-950X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software