About: Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo zhodnocení barvy hovězího masa (musculus longissimus lumborum et thoracis) býků (n = 164). V mase byl stanoven obsah svalových pigmentů, hodnota remise a pH48. Sledované ukazatele byly vyhodnocovány v závislosti na věku zvířat v době porážky, na hmotnosti jatečně upraveného těla a na úrovni netto přírůstku. Statisticky významné diference (P < 0,01) byly stanoveny mezi věkovými kategoriemi zvířat, hmotností jatečně upraveného těla a úrovní netto přírůstku v závislosti na obsahu svalových pigmentů a hodnotách remise. Hodnota pH masa byla ovlivněna porážkovým věkem a úrovní netto přírůstku. Vliv hmotnosti jatečně upraveného těla na pH nebyl prokázán.
  • Cílem práce bylo zhodnocení barvy hovězího masa (musculus longissimus lumborum et thoracis) býků (n = 164). V mase byl stanoven obsah svalových pigmentů, hodnota remise a pH48. Sledované ukazatele byly vyhodnocovány v závislosti na věku zvířat v době porážky, na hmotnosti jatečně upraveného těla a na úrovni netto přírůstku. Statisticky významné diference (P < 0,01) byly stanoveny mezi věkovými kategoriemi zvířat, hmotností jatečně upraveného těla a úrovní netto přírůstku v závislosti na obsahu svalových pigmentů a hodnotách remise. Hodnota pH masa byla ovlivněna porážkovým věkem a úrovní netto přírůstku. Vliv hmotnosti jatečně upraveného těla na pH nebyl prokázán. (cs)
  • The aim of this work was evaluation of colour of beef meat (Musculus longissimus lumborum et thoracis). For the analysis bulls (n = 164) were used. Content of pigments, remission and pH48 hours post mortem were determined in meat. The selected factors were evaluated in dependence on the age at slaughter, the carcass weight and the netto daily weight gain. Highly important differences (P < 0.01) were found out between the age category, the carcass weight and the netto daily weight gain in contrast to content of pigments and remission. Signification differences were not found out in pH48 of meat, but it was found out in netto daily weight gain. (en)
Title
  • Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa
  • Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa (cs)
  • The effect of factors influencing the colour of beef meat (en)
skos:prefLabel
  • Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa
  • Vliv faktorů působících na barvu hovězího masa (cs)
  • The effect of factors influencing the colour of beef meat (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/09:00143474!RIV11-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B06107)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349223
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/09:00143474
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • carcass weight, bulls; pH value, age at slaughter,; colour meat, pigments, remission, (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FB23F0ABAB02]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - %22Ingrovy dny%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dračková, Eliška
  • Filipčík, Radek
  • Šubrt, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Ediční středisko
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-281-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software