About: Složení a vlastnosti kozího mléka a sýrů v závislosti na laktaci     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this article was the determination of the effect of lactation stage on composition and technological properties of goat milk and on composition and sensory properties of goat cheese. In laboratory at the Department of Food technology were analysed chemical and physical milk and cheese properties, also on the same department were realized sensory analysis of goat cheeses. The evaluated cheese had good harmony quality, pleasant smell and taste in the whole observed period. The changes of the cheese texture connected especially with fat content were shown. (en)
  • V naší práci byl sledován vliv stádia laktace na složení a technologické vlastnosti kozího mléka a na složení a senzorické vlastnosti kozích sýrů. V laboratoři na Ústavu technologie potravin byla provedena fyzikálně - chemická analýza mléka a sýrů, Na stejném Ústavu byla provedena i senzorická analýza sýrů. významný pokles obsahu sušiny, tuku, bílkovin v mléce byl evidentní v červnu. Nebyly zjištěny žádné významné statistické korelace mezi sledovanými obsahovými složkami mléka a sýrů. Hodnocené sýry byly ohodnoceny jako dobře vonící a chutné po celé sledované období.
  • V naší práci byl sledován vliv stádia laktace na složení a technologické vlastnosti kozího mléka a na složení a senzorické vlastnosti kozích sýrů. V laboratoři na Ústavu technologie potravin byla provedena fyzikálně - chemická analýza mléka a sýrů, Na stejném Ústavu byla provedena i senzorická analýza sýrů. významný pokles obsahu sušiny, tuku, bílkovin v mléce byl evidentní v červnu. Nebyly zjištěny žádné významné statistické korelace mezi sledovanými obsahovými složkami mléka a sýrů. Hodnocené sýry byly ohodnoceny jako dobře vonící a chutné po celé sledované období. (cs)
Title
  • Složení a vlastnosti kozího mléka a sýrů v závislosti na laktaci
  • The composition and attributes of goat milk and cheeses in dependence on lactation (en)
  • Složení a vlastnosti kozího mléka a sýrů v závislosti na laktaci (cs)
skos:prefLabel
  • Složení a vlastnosti kozího mléka a sýrů v závislosti na laktaci
  • The composition and attributes of goat milk and cheeses in dependence on lactation (en)
  • Složení a vlastnosti kozího mléka a sýrů v závislosti na laktaci (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/09:00142401!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08069), V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 341759
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/09:00142401
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • goat milk; sensory analyse; composition; goat cheese (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1101010B7446]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - %22Ingrovy dny%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kuchtík, Jan
  • Šustová, Květoslava
  • Lužová, Táňa
  • Vyskočil, Ivo
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Ediční středisko
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-281-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software