About: Vliv fáze laktace na základní složky a vybrané technologické vlastnosti organického ovčího mléka u kříženek lacaune a východofríská ovce.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vliv fáze laktace (FL) na dojivost, základní složení a vybrané technologické vlastnosti organického ovčího mléka byl hodnocen v průběhu 1. laktace u 10 bahnic, kříženek lacaune a východofríské ovce (L75VF25). Mléko bylo odebíráno pravidelně pětkrát za laktaci, po odstavu jehňat. Denní krmná dávka v průběhu sledování byla založena na ad libitní pastvě na TTP a přídavku 50 g organického ovsa. FL vysoce průkazně ovlivňovala dojivost (D), obsahy sušiny (S), tuku (T), bílkovin (B), kaseinu (K), laktózy (L), obsah močoviny (M, v mg/100ml), titrační kyselost (TK), pH a syřitelnost (SYŘ v s). Naproti tomu nebyl zjištěn průkazný vliv FL na počet somatických buněk (PSB) a jakost sýřeniny (JS). Denní dojivost se během laktace postupně snižovala. Obsahy S a T měly v průběhu laktace trend postupného zvyšování. Obsahy B měly vyrovnaný trend do 130. dne laktace, poté postupně se zvyšující se trend. Naproti tomu obsahy K byly v průběhu laktace poměrně velmi variabilní. Obsah L měl trend postupného snižování. Naproti tomu obsahy M měly opačný trend. TK mléka byla od 70. do 160. dne laktace poměrně velmi vyrovnaná, v závěru laktace však došlo k jejímu zvýšení. pH se v rozmezí 70. a 130. dne laktace mírně snižovalo, v poslední fázi však došlo k jeho postupnému zvýšení. SYŘ a JS mléka byly po celou dobu laktace, s výjimkou 100. dne v případě SYŘ, poměrně vysoce vyrovnané.
  • Vliv fáze laktace (FL) na dojivost, základní složení a vybrané technologické vlastnosti organického ovčího mléka byl hodnocen v průběhu 1. laktace u 10 bahnic, kříženek lacaune a východofríské ovce (L75VF25). Mléko bylo odebíráno pravidelně pětkrát za laktaci, po odstavu jehňat. Denní krmná dávka v průběhu sledování byla založena na ad libitní pastvě na TTP a přídavku 50 g organického ovsa. FL vysoce průkazně ovlivňovala dojivost (D), obsahy sušiny (S), tuku (T), bílkovin (B), kaseinu (K), laktózy (L), obsah močoviny (M, v mg/100ml), titrační kyselost (TK), pH a syřitelnost (SYŘ v s). Naproti tomu nebyl zjištěn průkazný vliv FL na počet somatických buněk (PSB) a jakost sýřeniny (JS). Denní dojivost se během laktace postupně snižovala. Obsahy S a T měly v průběhu laktace trend postupného zvyšování. Obsahy B měly vyrovnaný trend do 130. dne laktace, poté postupně se zvyšující se trend. Naproti tomu obsahy K byly v průběhu laktace poměrně velmi variabilní. Obsah L měl trend postupného snižování. Naproti tomu obsahy M měly opačný trend. TK mléka byla od 70. do 160. dne laktace poměrně velmi vyrovnaná, v závěru laktace však došlo k jejímu zvýšení. pH se v rozmezí 70. a 130. dne laktace mírně snižovalo, v poslední fázi však došlo k jeho postupnému zvýšení. SYŘ a JS mléka byly po celou dobu laktace, s výjimkou 100. dne v případě SYŘ, poměrně vysoce vyrovnané. (cs)
  • The evaluation of the effect of the stage of lactation (SL) on basic composition and chosen technological properties of organic sheep milk in crossbreeds (n = 10) of Lacaune and East Friesian (L75VF25) was carried out on organic farm in Valašská Bystřice in 2008. From this study above all results that the SL had a significant effect on milk yield and contents of total solids, fat, protein, casein, lactose and urea. The SL had also significant effect on titrable acidity, pH and rennet clotting time. On the other hand SL had not a significant effect on somatic cell counts and rennet curd quality. (en)
Title
  • Vliv fáze laktace na základní složky a vybrané technologické vlastnosti organického ovčího mléka u kříženek lacaune a východofríská ovce.
  • Vliv fáze laktace na základní složky a vybrané technologické vlastnosti organického ovčího mléka u kříženek lacaune a východofríská ovce. (cs)
  • Effect of the stage of lactation on basic composition and chosen technological properties of organic sheep milk in crossbreeds of Lacaune and East Friesian. (en)
skos:prefLabel
  • Vliv fáze laktace na základní složky a vybrané technologické vlastnosti organického ovčího mléka u kříženek lacaune a východofríská ovce.
  • Vliv fáze laktace na základní složky a vybrané technologické vlastnosti organického ovčího mléka u kříženek lacaune a východofríská ovce. (cs)
  • Effect of the stage of lactation on basic composition and chosen technological properties of organic sheep milk in crossbreeds of Lacaune and East Friesian. (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/09:00142247!RIV12-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2B08069), V
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349225
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/09:00142247
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • stage of lactation; sheep; composition and properties of milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [91E6C78A2B60]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - %22Ingrovy dny%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Filipčík, Radek
  • Kuchtík, Jan
  • Šustová, Květoslava
  • Lužová, Táňa
  • Konečná, Leona
  • Pokorná, Michaela
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Ediční středisko
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-281-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software