Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - K experimentu bylo použito mléko krav holštýnského plemene na 1. laktaci chovaných na ŠZP Žabčice. Krávy byly ustájeny ve stejné stáji a krmeny shodnou krmnou dávkou. Vzorky mléka byly odebírány pomocí zařízení pro odběr vzorků pro kontrolu užitkovosti. Zjišťovala se syřitelnost (s), třída sýřeniny (třída), aktivní kyselost (pH), titrační kyselost (SH), obsah bílkovin (%), močovina (mg/100 ml mléka). Soubor vzorků byl rozdělen do dvou skupin podle syřitelnosti: skupina I. (lepší syřitelnost, CS do 200 s.; n = 40), skupina II. (horší syřitelnost, CS nad 200 s.; n = 40). V našem experimentu jsme zjistili vysoce statisticky průkazné rozdíly (P<0,01) mezi skupinami I. (lepší syřitelnost) a II. (horší syřitelnost) u aktivní kyselosti (pH 6,68; 6,78), titrační kyselosti (7,12; 6,86 SH) a kvalita sýřeniny (třída 1,80; 2,48). U obsahu bílkovin (%) a močoviny (mg/100 ml mléka) byly rozdíly statisticky neprůkazné.
- K experimentu bylo použito mléko krav holštýnského plemene na 1. laktaci chovaných na ŠZP Žabčice. Krávy byly ustájeny ve stejné stáji a krmeny shodnou krmnou dávkou. Vzorky mléka byly odebírány pomocí zařízení pro odběr vzorků pro kontrolu užitkovosti. Zjišťovala se syřitelnost (s), třída sýřeniny (třída), aktivní kyselost (pH), titrační kyselost (SH), obsah bílkovin (%), močovina (mg/100 ml mléka). Soubor vzorků byl rozdělen do dvou skupin podle syřitelnosti: skupina I. (lepší syřitelnost, CS do 200 s.; n = 40), skupina II. (horší syřitelnost, CS nad 200 s.; n = 40). V našem experimentu jsme zjistili vysoce statisticky průkazné rozdíly (P<0,01) mezi skupinami I. (lepší syřitelnost) a II. (horší syřitelnost) u aktivní kyselosti (pH 6,68; 6,78), titrační kyselosti (7,12; 6,86 SH) a kvalita sýřeniny (třída 1,80; 2,48). U obsahu bílkovin (%) a močoviny (mg/100 ml mléka) byly rozdíly statisticky neprůkazné. (cs)
- The aim of this paper was to evaluate effects of chosen technological properties on rennet coagulation time. Milk samples from eighty Holstein cows on 1st lactation was used for this experiment. Samples were dividet to two groups according to rennet coagulation time. Chosen effects were following: rennet coagulation time, curdling quality, pH, SH, protein content and urea content. (en)
|
Title
| - Zhodnocení vlivu vybraných technologických vlastností na syřitelnost mléka
- The evaluation of effects of chosen technological properties on rennet coagulation time (en)
- Zhodnocení vlivu vybraných technologických vlastností na syřitelnost mléka (cs)
|
skos:prefLabel
| - Zhodnocení vlivu vybraných technologických vlastností na syřitelnost mléka
- The evaluation of effects of chosen technological properties on rennet coagulation time (en)
- Zhodnocení vlivu vybraných technologických vlastností na syřitelnost mléka (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/09:00140617!RIV10-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/09:00140617
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - rennet coagulation time; Holstein; milk; rennet curdling quality (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VI
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Chládek, Gustav
- Falta, Daniel
- Skýpala, Martin
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |