Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Hodnocení dojivosti, složení a kvality ekologického mléka u ovcí kříženek plemen lacaune (L), východofríská ovce (VF) a zušlechtěná valaška (ZV), (n = 10, L 50 VF 43,75 ZV 6,25) v průběhu laktace bylo realizováno na ekologické farmě ovcí ve Valašské Bystřici v roce 2007. Všechny sledované bahnice byly na třetí laktaci. Zjišťování dojivosti a odběry vzorků mléka byly realizovány v pěti po sobě jdoucích intervalech. Analýzy mléka byly prováděny standardními metodami. Z hodnocení vlivu fáze laktace na dojivost, složení a kvalitu ekologického mléka u kříženek L 50 VF 43,75 ZV 6,25 především vyplývá, že tento faktor měl statisticky vysoce průkazný vliv na dojivost a na obsahy sušiny (S), tuku (T), bílkovin (B), kaseinu (K), laktózy (L) a močoviny (M). Dále byl zjištěn statisticky vysoce průkazný vliv fáze laktace na pH a titrační kyselost (TK), přičemž fáze laktace měla i statisticky průkazný vliv na syřitelnost (SYŘ).
- Hodnocení dojivosti, složení a kvality ekologického mléka u ovcí kříženek plemen lacaune (L), východofríská ovce (VF) a zušlechtěná valaška (ZV), (n = 10, L 50 VF 43,75 ZV 6,25) v průběhu laktace bylo realizováno na ekologické farmě ovcí ve Valašské Bystřici v roce 2007. Všechny sledované bahnice byly na třetí laktaci. Zjišťování dojivosti a odběry vzorků mléka byly realizovány v pěti po sobě jdoucích intervalech. Analýzy mléka byly prováděny standardními metodami. Z hodnocení vlivu fáze laktace na dojivost, složení a kvalitu ekologického mléka u kříženek L 50 VF 43,75 ZV 6,25 především vyplývá, že tento faktor měl statisticky vysoce průkazný vliv na dojivost a na obsahy sušiny (S), tuku (T), bílkovin (B), kaseinu (K), laktózy (L) a močoviny (M). Dále byl zjištěn statisticky vysoce průkazný vliv fáze laktace na pH a titrační kyselost (TK), přičemž fáze laktace měla i statisticky průkazný vliv na syřitelnost (SYŘ). (cs)
- Evaluation of milk yield, composition and quality of organic milk of crossbreeds of Lacaune (L), East Friesian (EF) and Improved Wallachian (IW), (n = 10, L 50 EF 43.75 IW 6.25) during lactation was carried out on organic farm in Valašská Bystřice in 2007. All sheep were on the third lactation and during study they were reared on permanent pasture. The stage of lactation (SL) had a highly significant effect on milk yield (MY) and contents of total solids (TS), fat (F), protein (P), casein (C), lactose (L) and urea (U). The SL had also a highly significant effect on pH and titrable acidity (TA), whereas on rennet clotting time (RCT) the SL had a significant effect. On the other hand the SL had not a significant effect on somatic cell counts (SCC) and rennet curd quality (RCQ). The highest contents of TS, F and C were found at the end of the lactation, whereas their lowest contents were found on the 120th day. Between the second and the last sampling the lactose content decreased. The content of U and RCT were the most variable indicators whithin the frame of our study. On the other hand SCCs were, during the whole lactation, very well-balanced and relatively low. Between pH and SCC was found positive correlation. TA gradually increased and RCT gradually prolonged with advanced lactation. (en)
|
Title
| - Dojivost, složení a kvalita ekologického mléka kříženek ovcí plemen Lacaune, Východofríská ovce a Zušlechtěná valaška v průběhu laktace
- Milk yield, composition and quality of organic milk of ewes crossbreeds of Lacaune, East Friesian and Improved Wallachian during lactation (en)
- Dojivost, složení a kvalita ekologického mléka kříženek ovcí plemen Lacaune, Východofríská ovce a Zušlechtěná valaška v průběhu laktace (cs)
|
skos:prefLabel
| - Dojivost, složení a kvalita ekologického mléka kříženek ovcí plemen Lacaune, Východofríská ovce a Zušlechtěná valaška v průběhu laktace
- Milk yield, composition and quality of organic milk of ewes crossbreeds of Lacaune, East Friesian and Improved Wallachian during lactation (en)
- Dojivost, složení a kvalita ekologického mléka kříženek ovcí plemen Lacaune, Východofríská ovce a Zušlechtěná valaška v průběhu laktace (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/09:00139307!RIV12-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/09:00139307
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - stage of lactation; organic sheep milk; composition and quality of milk (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Filipčík, Radek
- Kuchtík, Jan
- Šustová, Květoslava
- Lužová, Táňa
- Pokorná, Michaela
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |