About: Technologická jakost jarní pšenice v systému ekologického zemědělství     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byla vyhodnocena technologická jakost jarní pšenice odrůd Triso a SW Kronjet pěstované v systému ekologického zemědělství ze sklizně 2007. Agrotechnické pokusy byly orientovány na optimalizaci hustoty porostu a využití předplodiny. Průměrná hodnota čísla poklesu u odrůdy Triso (288 s) byla na elitní odrůdu nízká. Hodnoty u všech variant odrůdy SW Kronjet (A) byly poměrně vyrovnané (průměr 290 s), ale u obou odrůd a všech variant nižší než při pěstování v konvenčním zemědělství. Na obsah dusíkatých látek u obou odrůd mělo vliv řádkování. Vyšší obsah byl u obou odrůd po všech předplodinách při řádkování 25 cm (Triso 14,00 a SW Kronjet 13,90 % v suš.), což koreluje s obsahem mokrého lepku a ve většině případů i s hodnotou Zeleny testu. Obsah mokrého lepku byl u obou odrůd a všech předplodin poměrně vyrovnaný. Při řádkování 25 cm byl u většiny variant naměřen vyšší obsah lepku a rovněž hodnoty GI poukazovaly na kvalitní lepek. Reologické vlastnosti vyhodnocené farinografickou křivkou měly vyšší stupeň zm
  • Byla vyhodnocena technologická jakost jarní pšenice odrůd Triso a SW Kronjet pěstované v systému ekologického zemědělství ze sklizně 2007. Agrotechnické pokusy byly orientovány na optimalizaci hustoty porostu a využití předplodiny. Průměrná hodnota čísla poklesu u odrůdy Triso (288 s) byla na elitní odrůdu nízká. Hodnoty u všech variant odrůdy SW Kronjet (A) byly poměrně vyrovnané (průměr 290 s), ale u obou odrůd a všech variant nižší než při pěstování v konvenčním zemědělství. Na obsah dusíkatých látek u obou odrůd mělo vliv řádkování. Vyšší obsah byl u obou odrůd po všech předplodinách při řádkování 25 cm (Triso 14,00 a SW Kronjet 13,90 % v suš.), což koreluje s obsahem mokrého lepku a ve většině případů i s hodnotou Zeleny testu. Obsah mokrého lepku byl u obou odrůd a všech předplodin poměrně vyrovnaný. Při řádkování 25 cm byl u většiny variant naměřen vyšší obsah lepku a rovněž hodnoty GI poukazovaly na kvalitní lepek. Reologické vlastnosti vyhodnocené farinografickou křivkou měly vyšší stupeň zm (cs)
  • In this work is described technological quality of food wheat varieties Triso and SW Kronjet growing in organic farming from crop 2007. The influence of some agronomic methods (inter-row distance and forecrops) on technological quality was studied. (en)
Title
  • Technologická jakost jarní pšenice v systému ekologického zemědělství
  • Technological quality of spring wheat in organic agriculture (en)
  • Technologická jakost jarní pšenice v systému ekologického zemědělství (cs)
skos:prefLabel
  • Technologická jakost jarní pšenice v systému ekologického zemědělství
  • Technological quality of spring wheat in organic agriculture (en)
  • Technologická jakost jarní pšenice v systému ekologického zemědělství (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/09:00138313!RIV09-MZE-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QG50034)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 345509
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/09:00138313
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • technological quality; spring wheat; organic agriculture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EF2B7E731BA8]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - %22Ingrovy dny%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kučerová, Jindřiška
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Ediční středisko
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-281-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software